Ce probleme de sănătate pot avea copiii care nu mănâncă produse de origine animală

Potrivit unui studiu recent, copiii care au o dietă vegetariană au șanse aproape duble de a fi subponderali față de cei care consumă si produse de origine animală. Studiul, publicat în revista Pediatrics' a fost efectuat pe 9.000 de copii, cu vârste cuprinse între șase luni și opt ani, din mai multe țări. Copiilor le-a fost urmărită creșterea și dezvoltarea în funcție de dieta alimentară. Rezultatele au arătat că valorile de înălțime, masa corporală , vitamina D și fier sunt asemănătoare, dar există întârzieri de creștere la cei care nu au mâncat carne.

Autorii studiului spun că subponderabilitatea copiilor vegetarieni este un semn de malnutriție. Medicii spun că întâlnesc des părinți vegetarieni care insistă ca și copiii lor să adopte același stil de viață, notează Știrile Pro TV.

Specialiștii în nutriție trag un semnal de alarmă cu privire la privarea copiilor de produse de origine animală precizând că cei mici au nevoie de proteine din carne, lapte, ouă și pește pentru a se dezvolta optim.

Proteinele oferite printr-o dietă vegană, vegetariană nu sunt de bună calitate, chiar dacă părinții le oferă copiilor proteine vegetale pe bază de soia, din diferite semințe, acestea au o calitate mult inferioară față de cele naturale.

Altfel, ne lovim de tot felul de carențe, cum ar fi tulburările de creștere și până la dezvoltărea intelectuală a copilului. Și să nu mai vorbim de carențele nutriționale, cum ar fi deficitul de fier și deficitul de vitamine, mai ales cele din complexul B – a explicat medicul pediatru Emiliana Costiug.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton