Ritmul de viata ametitor, stresul si, nu in ultimul rand, lipsa banilor sunt scuzele noastre pentru faptul ca mancam in marea majoritate a timpului mai degraba nesanatos. O masa sanatoasa se prepara insa mai usor si mai ieftin decat am crede…
S-au dus vremurile cand credeam ca o mancare bine fiarta pe aragaz, cu multa sare si condimente, si, eventual, mustind in ulei – reprezinta o masa sanatoasa. Peste, carne, legume – le putem pregati pe toate mult mai rapid, si, mai important, in final vom savura o masa mai bogata in nutrienti si gustoasa.
Cu totii ne dorim sa mancam mai sanatos, atat noi, cat si copiii nostri. Gatitul la aburi este cel mai recomandat atunci cand vrem sa pregatim mancare fara grasime. Aceasta metoda de a pregati alimentele pastreaza culoarea, aromele si, mai ales, substantele nutrivite continute de ingrediente.
Legumele (mai putin radacinoasele, care se prepara mai greu la aburi) sunt „vedete intr-un meniu sanatos, pregatit la aburi. Sunt gata cat ai zice… „leguma, fara a deveni apoase, si nu mai ai nevoie sa adaugi sare, caci raman bogate in minerale. Trebuie doar sa tai bucatile uniform, pentru a fi patrunse in mod egal de aburi, iar cand sunt gata, nu-ti ramane decat sa presari peste ele putina verdeata, plina de vitamine!
Citeste continuarea in revista BABY, editia lunii iunie.