4. Dezordinea. De obicei, parintii care incearca sa isi educe copiii sa nu fie dezordonati fac doua greseli majore de educatie: fie ii cicalesc sa adune dupa ei lucrurile prin casa, fie le aduna ei insisi in urma celor mici, de multe ori impachetand jucariile si ascunzandu-le in locuri inaccesibile.
Cea de-a doua abordare insa poate fi fructificata cu succes, in cazul in care lucrurile ascunse sunt oferite mai tarziu sub forma de recompense, atunci cand cei mici duc la bun sfarsit sarcinile trasate de tine si incep sa invete ce inseamna sa fie responsabili.
5. Problemele de comunicare. Neintelegerile apar cel mai des atunci cand copiii isi exprima dorinte sau idei personale care sunt in conflict cu ceea ce crezi tu ca parinte ca e bine pentru ei.
E important insa ca in momentul in care copilul face sau iti spune ceva care sa declanseze imediat alarma ta interioara sa rezisti impulsului natural de a cataoga automat opinia sa ca fiind gresita fara niciun fel de argument.
Contrar acestui impuls, pune-i copilului intrebari, afla de ce a actionat intr-un anume fel sau altul. In functie de tonalitatea glasului tau si a expresiilor fetei isi va da seama de faptul ca nu esti de acord cu el. Cu toate acestea, daca nu il faci sa se simta ca la un interogatoriu al politiei, sunt sanse mai mari sa fie sincer cu tine si sa iti asculte parerea cu atentie.
Citeste alte 5 conflicte dintre parinti si copii
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2