7 sfaturi pentru siguranta copilului tau
1. Asaza computerul in sufragerie, nu in dormitorul copiilor, asa incat navigarea pe Internet sa fie mai degraba o activitate de familie, nu un refugiu individual pentru ei. In plus, computerul si, implicit, navigarea pe Internet trebuie sa fie o modalitate, alternativa, de informare si divertisment, si nu un substitut al activitatilor zilnice ale copilului.
2. Vorbeste cu copiii tai despre partenerii lor de discutii on-line. Nu ii poti lasa in compania – fie si virtuala – a unor persoane despre care nu stii nimic.
3. Supravegheaza si limiteaza mesajele e-mail pe care le primesc, cu ajutorul unuia dintre programele de monitorizare (Net Nanny, CyberPatrol etc.). Foarte multe materiale obscene, precum si majoritatea virusilor sunt trimisi prin intermediul acestor mesaje.
4. Incearca sa echilibrezi timpul pe care copiii il petrec in fata calculatorului cu cel in care se afla in compania prietenilor.
5. Foloseste programe care sa interzica divulgarea anumitor date personale partenerilor de discutii on-line. Copiii pot dezvalui aceste informatii in joaca sau, pur si simplu, din neatentie.
6. Nu divulga parola contului (abonamentului) tau de Internet! Poti avea surpriza ca si altcineva sa il foloseasca, desi tu platesti pentru el! Daca ai vreo banuiala in acest sens, ia imediat legatura cu firma care iti furnizeaza aceste servicii si cere schimbarea parolei.
7. Discuta cu copiii si asigura-te ca au inteles ca nu trebuie sa se intalneasca in realitate cu nici unul dintre colegii de discutii on-line, decat cu acordul si in prezenta parintilor.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3