o ceapa, tocata marunt
un fir de praz, taiat rondele
225 ml supa limpede de pui
3 x 175 gr piept de pui
150 ml vin alb sec
o frunza de dafin
175 gr ciuperci albe de cultura (champignon)
2 linguri faina o lingura tarhon proaspat,tocat fin
sare, piper negru macinat
5 foi de placinta
o lingura ulei de floarea-soarelui
o lingurita seminte de susan
frunze de patrunjel verde, pentru ornat
legume fierte, pentru garnitura
Preincalziti cuptorul circa 15 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti ceapa si prazul intr-o tigaie cu fundul gros, impreuna cu 125 ml supa. Cand supa incepe sa fiarba, acoperiti tigaia timp de 5 minute, apoi dati capacul deoparte si lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand se evapora tot lichidul. Taiati carnea de pui in bucati nu prea mari si puneti-o in tigaie, peste ceapa si praz, impreuna cu restul de supa, vinul si frunza de dafin, acoperiti din nou tigaia si lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, dupa care adaugati ciupercile si mai lasati pe foc inca 5 minute.
Amestecati faina cu 3 linguri de apa rece, apoi incorporati-o in sosul din tigaie; amestecati continuu pana cand sosul incepe sa se ingroase. Potriviti sosul cu sare si piper dupa gust; adaugati tarhonul. Scoateti frunza de dafin si puneti compozitia intr-un vas termorezistent. Ungeti cu putin ulei o foaie de placinta si asezati-o peste compozitia din vas; repetati operatia cu celelalte foi, iar la sfarsit presarati semintele de susan. Coaceti placinta in cuplorul preiincalzit; cand foile de aluat sunt crocante si aurii, ornati cu cateva frunze de patrunjel verde si serviti imediat, cu legumele fierte.