Ecler cu ciocolata si frisca

Ingrediente:

unt 100 g
faina 125 g
jumatate de lingurita cu sare
4 oua
apa 125 ml

Crema de ciocolata: 
o cana cu lapte rece
trei linguri de zahar
doua linguri de cacao
o lingura de faina
esenta rom
unt 50 g 
frisca batuta 300 ml

Glazura: 
patru linguri cacao,
6 linguri de apa

Preparare:

Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.

Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca. Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.

Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi
Buton