Ingrediente: 1 l lapte 3-4 oua 2 linguri faina 150-200g zahar 3-4 plicuri zahar vanilat Preparare: Se amesteca intr-un castron galbenusurile cu zaharul (din care ati oprit 2-3 linguri), cu faina, zaharul vanilat, timp de 5 minute. Laptele cu zaharul pus deoparte se pune pe foc, la fiert. Intre timp se bat spuma albusurile, iar
Ingrediente: 400 g orez, 6 morcovi, 300 g sunca presata, 300 g maioneza Preparare: Fierbi orezul in apa cu sare si il speli bine in mai multe ape. Fierbi morcovii si ii dai prin razatoarea mare, iar sunca o tai cubulete. Asezi alternativ intr-un vas de sticla, pentru a se vedea straturile, astfel…orez , morcovi,
Ingrediente: 7 oua, 400 g. de carne tocata, 2 linguri susan, 100 g. unt , 1 salata verde, 12 masline, sare si condimente dupa gust si preferinte. Preparare: Fierbi 6 oua tari, le lasi sa se raceasca, apoi le cureti de coaja. Condimentezi dupa gust carnea tocata si imbraci cu ea ouale fierte. Dai chiftelele
Ingrediente: 200 g aluat in foi subtiri, special pentru lasagna sau aluat de taitei preparat in casa, 3 linguri de ulei de masline, 30 g unt sau margarina, 200 g carne tocata de vita, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 1/2 lingurita de oregano, 1/2 lingurita de
Ingrediente: 500 g ciuperci intregi, 200 g sunca , 100 g cascaval , 50 g unt , 1 ceapa , 1 lingura pesmet , 100 ml ulei, 1 legatura patrunjel verde, sare , piper. Preparare: Calesti in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Adaugi piciorusele ciupercilor curatate si tocate, sunca si cascavalul taiate cubulete, sare
Ingrediente: 500 g piept pui dezosat 1kg ciuperci proaspete 1 ceapa medie 2 linguri de ulei 200 g smantana 1 foaie dafin cateva boabe piper Preparare: Se indeparteaza piciorusul cipercilor si apoi din interior spre exterior, se indeparteaza “pielita”, iar cu o lingurita se indeparteaza interiorul palariei ciupercutei (arata ca niste lamele) si apoi se
Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa potrivita un ardei rosu 300-500 ml suc de rosii 3 oua 1 kg cartofi cu coaja ulei, sare, piper Preparare: Dai prin masina de tocat pulpa de porc. Calesti ceapa, adaugi carnea, un ardei rosu, un pic de suc de rosii (sau mai mult daca vrei sa
Ingrediente: carne de pasare sau vita 1-2 cani orez 1-2 cepe 1-2 ardei 1 morcov 1-2 lingurite pasta bulion sau 2-3 rosii fara piele Preparare: Se taie toate legumele cubulete, se pune in oala carnea de pasare la rumenit, se adauga apoi ceapa cu o cescuta de apa, se lasa un pic la innabusit si
Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1 cana de lapte 1-2 linguri branza rasa sau cascaval un varf de cutit de unt 1-2 cepe 2,3 ficatei Preparare: Se pun cartofii in oala si se acopera cu apa, se lasa la fiert, cand apa mai scade adaugam cana de lapte, iar dupa ce a mai dat inca odata
Ingrediente: 2-3 pulpe 2-3 cutii mazare 2-3 cepe 1 morcov 1-2 ardei 1 lingura pasta tomate sau 2-3 rosii fara piele Preparare: Se pun pulpele in uleiul incins, sa se rumeneasca. Apoi adaugam ceapa taiata cubulete, morcovul taiar rondele, ardeiul, pasta de tomate si mazarea. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba , pana observam
Ingrediente: Pentru blat: 1 ou 2 linguri ulei un sfert de cubulet de drojdie 50ml apa sare faina cat cuprinnde (coca sa fie mai elastica) Pentru compozitie: 300g salam de vara 2-3 cabanosi 300g masline 400g ciuperci la borcan 500g cascaval 300g suc de rosii 2 oua Preparare: Blatul: Se pune drojdia si un un
Ingrediente: 3 pulpe superioare (sau copanele) de pui 400g mazare 3 morcovi 5-6 cartofi 1 ceapa medie ulei suc de rosii marar, sare , piper macinat, vegeta 1 foaie dafin Preparare: Se calesc pulpele in putin ulei, se adauga apa calda si se lasa sa fiarba putin pentru a se indeparta spuma. Se caleste ceapa
Ingrediente: 3 linguri de orez 2 mere mari o lingurita de zahar apa Preparare: Se pune apa la fiert intr-un vas (cam 500 ml), impreuna cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se adauga orezul. Se lasa la fiert pana cand orezul fierbe foarte bine. In timp ce fierbe orezul, se spala merele si se
Ingrediente: 4 felii de paine (de preferat paine integrala feliata) o cana cu lapte (cam 200 ml) 4 oua 50 g cascaval doua linguri smantana Preparare: Incalzesti putin laptele. Feliile de paine le asezi pe un platou, apoi stropesti laptele peste ele. Le intorci pe ambele parti pana cand tot laptele este absorbit. Se asaza
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 1 pliculet praf copt, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat , 100 g pesmet , 25g unt , scortisoara macinata , nucsoara. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul ouale cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste
Ingrediente: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 1 ceapa mica 1 ardei 1/2 piept de pui 1 felie de paine 1 galbenus de ou patrunjel Preparare: Faci o supa de legume din: 2-3 morcovi, 1-2 radacini de patrunjel, 1 pastarnac, 1 telina. Dai legumele pe razatoarea mica si le pui la
Ingrediente: 200 g branza de vaci 1 ou 2 linguri de gris 2 linguri zahar 2-3 linguri de pesmet Preparare: Amesteci toate ingredientele. Pui intr-o oala apa cu sare la fiert. Pui compozitia cu lingurita in apa care fierbe. Papanasii sunt gata cand s-au ridicat deasupra. Sa nu ii fierbi cand focul este prea puternic,
Ingrediente: 500 g castraveti 200-250 g smantana 2 legaturi marar verde 1 capatana usturoi. Preparare: Castravetii se spala bine si se taie in cubulete. Se amesteca cu smantana, marar tocat marunt si mujdei de usturoi. Se potriveste de sare si se serveste cu friptura de pui. Pofta buna.
Ingrediente: 200 g pulpa de porc 1,2 kg cartofi 300 ml lapte 100 g unt 3-4 rosii 1 ardei rosu 1 ceapa medie o frunza de dafin sare piper ulei Preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg
Ingrediente: cartofi fierti branza smantana delikat patrunjel oua unt cascaval Preparare: Cartofii dupa ce s-au fiert se taie rondele si se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Branza si smantana se amesteca, se pun peste cartofi. Se bate oul si se adauga, de asemenea si untul. Se rade cascavalul deasupra si se adauga si