200 g pulpa de porc
1,2 kg cartofi
300 ml lapte
100 g unt
3-4 rosii
1 ardei rosu
1 ceapa medie
o frunza de dafin
sare
piper
ulei
Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg cartofii de apa, se adauga untul laptele (fiert in prealabil), sare dupa gust si se „bat” cu telul pana se omogenizeaza pasta de cartofi. Atentie: laptele se adauga putin cate putin ca sa aibe timp cartoful sa il absoarba.
Pulpa de porc se taie bucatele, se caleste in putin ulei, se adauga ceapa data pe razuitoarea mica si se lasa la foc mic pana se inmoaie putin carnea (intre timp se adauga putin apa calda ca sa nu se arda ceapa). Apoi se adauga ardeiul rosu dat tot prin razatoarea mica, sucul de rosii facut din rosiile trecute prin strecuratoare (pentru a indeparta semintele si cojile), sare, piper dupa gust si o foaie de dafin. Se lasa pe foc potrivit circa 15-20 minute.