Ingrediente: piept de pui morcov mazare sare condimente ulei Preparare: Pieptul de pui de taie subtire apoi se bate usor cu ciocanul pentru snitele. Dupa ce s-a batut, se da cu sare si condimente. Se aseaza apoi un morcov nu prea gros si cate un bob de mazare pe toata lungimea pieptului. Se ruleaza si
Ingrediente: 1 kg de spanac, 100 g orez, 2 cepe, 50 g ulei. Preparare: Spanacul, bine spalat, se opareste cateva minute in apa fiarta. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga spanacul tocat si orezul si se acopera cu apa. Se lasa la fiert
Ingrediente: 50g zahar alb 2 linguri miere 250g unt inmuiat 500g fulgi de ovaz 2 lingurite scortisoara pisata 50 g stafide 50 g zahar brun 50 g caise uscate 25 g migdale taiate marunt 50 g zahar tos 25 g nuca de cocos deshidratata 50 g cirese glasate Preparare: Pentru a face biscuiti cu miere
Ingrediente: 1 kg de mere 350 g zahar 50 gr unt 6 oua 200 gr faina 6 linguri apa clocotita 150 ml compot de caise sau de ananas 400 g frisca Preparare: Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele
Ingrediente: 6 clatite 6 felii de somon afumat 150 g crema de branza (branza vaci sau telemea putin sarata) 1 lingura suc de lamaie 3 linguri marar tocat sare, piper Preparare: Se fac clatitele din aluat putin mai gros ca de obicei, in care se pun cimbru, putin busuioc, piper si putin suc de rosii.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura mica de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 150 g orez 5 ciuperci mari champignion proaspete 150 g cascaval 150 g branza de vaca 150 g smantana 2 felii de paine 3 oua sare, piper Preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se
Ingrediente: 3 galbenusuri ou 250 gr zahar (cantitatea poate varia in functie de gusturi) 250 – 300 ml zeama fructe (din compot) zeama de la 1 lamaie 3 plicuri gelatina inmuiata in prealabil in zeama de fructe sau apa – 250-300 gr frisca 1-2 plicuri zahar vanilat fructe pentru ornat Preparare: Se amesteca galbenusurile
Ingrediente: 2 dovlecei; 2morcovi; orez; 100 grame carne fiarta; putin ulei; sare; marar tocat marunt Preparare: Dovleceii se spala foarte bine. Morcovii taiati felii se fierb separat. Orezul se spala si este fiert in apa in care au fiet morcovii. Se amesteca 100 grame de carne fiarta taiata cuburi, felii de morcovi, dovleceii taiati marunt,
Ingrediente: o jumatate de kilogram de rasol de vita sau manzat; 1morcov; 1telina; 1 pastarnac; 1 radacina de patrunjel; sare; 1 legatura de patrunjel. Pentru taitei: 1 ou; 1 cana faina; un praf de sare Preparare: Speli bine rasolul si-l pui la fiert in apa rece cu sare pentru 2 ore. Se ia spuma. Cureti
Ingrediente: Blat: 250 gr zahar 50 gr untura 600 gr faina 3 linguri miere de albine topita 4 linguri de lapte 2 oua 1 praf de copt cacao Crema: 4 budinci 1,5 l lapte 250 gr zahar 250 gr margarina Preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt
Ingrediente: 1 kg faina 7oua 700gr zahar 300 ml ulei 3 esente de vanilie 50 gr drojdie 700 ml lapte 1 lamaie 50 gr stafide aurii 250 gr unt 500 gr mac 3 esente rom Preparare: Se pune laptele la incalzit si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se pune intr-un bol drojdia si
Ingrediente: 6 oua, 2 cani zahar, 3/4 cana ulei, 1/2 cana apa (sifon), 1 praf de copt, arome (esenta, coaja rasa de lamaie) visine sau cirese 3 cani faina. Preparare: Se bat albusurile cu mixerul cu o cana zahar pana incepe sa se faca spuma. Separat se bat galbenusurile cu cealalta cana de zahar. Se
Ingrediente: 250 g untura, 200 ml lapte, zahar pudra, 1/2 kg rahat, 1 lingurita de otet, drojdie, faina cat cuprinde. Preparare: Se amesteca untura cu laptele in care s-a dizolvat drojdia, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in
Ingrediente: pulpe de pui, 500 g cartofi, ulei, sare, piper, usturoi Preparare: Pulpele se spala, se sareza si se pipereaza, iar cartofii se taie in patru si se sareaza. Pulpele se aseaza in tava cu ulei, se pun la cuptor si cand sunt de jumatate facute se adauga cartofii si usturoiul taiat feliute. Din cand
Ingrediente: o forma de saratele 500 g faina seminte de chimen 150 ml ulei 250 g branza telemea data pe razatoare 2 oua 200 g apa calduta in care se dizolva drojdie sare dupa gust Preparare: Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus, care sa nu se lipeasca de maini. Aluatul se imparte
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri nuca macinata, 6 linguri zahar praf, 3 linguri faina Crema: 200 g unt, 200 g zahar praf, 6 galbenuse, 1 lingura ness, 300 g nuci uscate in cuptor zdrobite cu sucitorul Preparare: Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, albusurile batute spuma si la
Ingrediente: Maruntaie de la miel (ficat, limba, rinichi, plamani), 4 oua fierte, 3 oua crude, 3 cepe, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura patrunjel, 1 legatura marar, o legatura de usturoi verde, 1 cutie de smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt pentru uns tava. Preparare: Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se
Ingrediente: un piept mare de pui cateva felii de sunca de Praga cateva felii de cascaval o cana pesmet un praf de faina 2-3 oua sare, piper salata verde pentru decor Preparare: Pieptul de pui se taie in felii, ar trebui sa iasa cam 7 la numar. Depinde si de marimea pieptului de pui. Feliile
Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4morcovi 2 radacini patrunjel sau pastarnac 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 gr smantana otet usturoi verdeata dupa gust Preparare: Se pun la fiert in aproximativ 2,5 l apa pieptul si legumele, cu o lingura de sare. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine
Ingrediente: 500 grame paste tricolore 10-15 creveti proaspeti 100 grame gorgonzola 30 grame unt 2 catei de usturoi 1/2 pahar vin alb sare piper zeama de la o lamaie o feliuta de lamaie si o frunza de patrunjel, pentru decor Preparare: Se fierb pastele in apa deja clocotita cu sare si putin ulei. Intr-o tigaie