50g zahar alb
2 linguri miere
250g unt inmuiat
500g fulgi de ovaz
2 lingurite scortisoara pisata
50 g stafide
50 g zahar brun
50 g caise uscate
25 g migdale taiate marunt
50 g zahar tos
25 g nuca de cocos deshidratata
50 g cirese glasate
Pentru a face biscuiti cu miere si stafide, incalziti la un loc zaharul alb, mierea si o treime din unt intr-o cratita mare timp de 2-3 minute, pana dau un clocot. Indepartati de la sursa de caldura si incorporati in compozitie o treime din fulgii de ovaz. Adaugati amestecand scortisoara si stafidele. Puneti compozitia cu lingura in tava, nivelati suprafata si coaceti timp de 15-20 min. pana devin aurii.
Taiati in 8-10 bucati cat degetul. Pentru a face biscuiti cu caise si migdale, procedati ca mai sus, dar folositi zaharul brun si inlocuiti mierea cu 3 1/2 linguri de sirop auriu. Folositi caise si migdale in loc de scortisoara si stefide. Pentru a face biscuiti cu nuca de cocos si cirese, procedati ca mai sus, dar folositi zahar tos, nuca de cocos si cirese. Pentru a decora, intindeti siropul auriu ramas peste biscuiti. Presarati cantitatea de nuca de cocos ramasa.