Ai auzit despre cartofi că te îngrașă. Ei bine, depinde cu ce îi mănânci. Uite cum să scapi de 3 kilograme în 7 zile, ținând dieta cu cartofi. Ziua 1 Mic dejun: 150 g iaurt degresat se amestecă cu două linguri de suc natural de portocale. Se spală şi se curăţă 200 g de
O rețetă pe cât de ușor de preparat, pe atât de gustoasă: cartofi în pijama, cu usturoi. Gata într-o oră • 149 calorii per porţie • 8 g grăsimi Taie o felie subţire din cartofi – 20 la număr, mici – astfel încât să stea aşezaţi la orizontală în tava de copt. Cu ajutorul unei linguriţe
Ingrediente: • 4 cartofi de copt de mărime medie, tăiați în felii • 1/3 cană de făină • 1/3 cană de parmezan ras • 2 lingurițe sare • 1/4 linguriță piper •1 linguriță praf de usturoi • 1/3 cană de lapte • 1/4 cană de unt topit Pentru decor: • brânză Cheddar rasă •
Ingrediente: • 3 cartofi mici • ½ ou bătut • 1-2 linguri făină (în plus, pentru lucru) • 1 vârf de cuțit de sare • suc de roșii • frișcă Mod de preparare: Puneți cartofii (cu coajă) la fiert pentru aproximativ 25 de minute, până se înmoaie. După ce au fiert, se decojesc și cu
Stim că postul este o provocare pentru gospodine așa că ne-am gândit să iți dăm o idee pentru o cină rapidă, gustoasă și sănătoasa. Uite cum să pregătești cea mai bună musaca de post cu cartofi și ciuperci Ingrediente: • 7-8 cartofi foarte mari • 600 g ciuperci champinion • 2-3 roșii • 5-6 linguri
Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja Sare 3 galbenusuri Faina 800 g caise Zahar cubic 150 g unt 100 g pesmet Smantana Zahar pudra Preparare: Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, galbenusuri si faina Se curata caisele de coaja si
O reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru serile in care nu ai timp sa pregatesti masa insa totusi vrei sa manci sanatos. Iata cum sa prepari cele mai bune chiftele de cartofi cu branza. Ingrediente: 300 g cartofi 2 oua 1 lingura branza rasa Sare Piper 2 linguri faina Ulei Cum
Ingrediente: un curcan o capatana usturoi crengute rozmarin 100 g unt piper macinat Pentru umplutura 6 cartofi 4 mere 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de floarea-soarelui coacaze rosii sare Preparare: Se curata curcanul de pielite, se inteapa cu varful unui cutit si se unge cu untul topit in prealabil. Se condimenteaza cu sare
Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 3bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi ulei 3roşii patrunjel verde Preparare: Punem bucatile de file intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, le condimentam cu sare, piper si rozmarin, acoperim cu felii
Cred ca tuturor ne plac cartofii, fierti, prajiti sau copti, asa ca va recomand cu toata caldura sa incercati reteta asta de cartofi crocanti cu susan. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 ml ulei 100g seminte de susan sare, piper Cum sa prepari cartofi crocanti cu susan Se curata cartofii de coaja, se spala si
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 400 g somon filé sare piper zeama de lamaie Pentru garnitura: 600 g cartofi cimbru verde 3-4 catei usturoi 300 g ciuperci o legatura patrunjel 50 g unt un galbenuÅŸ pentru uns o lingurita ulei Preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasa sa se dezghete
O alimentatie corecta, sanatoasa, inca din primele luni de viata, inseamna pentru un copil premisa unei vieti sanatoase, fara obiceiuri alimentare gresite care pot cauza diverse boli.
Ingrediente: 1 cartof 1/2 dovlecel 2 linguri smantana cateva bucatele de vita fiarta Preparare: Se pun ingredientele la blender, se amesteca bine si se poate servi. Ideal de la 7 luni.
Ingrediente: 2 cartofi 1/2 dovlecel mediu sau 1 dovlecel mic un ficatel de pui mai mic 5-6 picaturi suc de lamaie (optional) Preparare: Cartofii curatati si taiati cuburi si dovlecelul taiat bucati mari se fierb 25-30 minute, ficatelul se fierbe separat, apoi impreuna se dau la blender pana se obtine o pasta. Aceasta se mai
Ingrediente: 1 kg ceafa porc, 1 kg cartofi, condimente, vin rosu, usturoi, sare, piper, morcov Preparare: Se taie ceafa felii, se aseaza in tava, se pun cartofii taiati cubulete, morcovii taiati felii, se presara sare, piper, patrunjel, condimente, usturoi, se stropeste cu ulei si vin si se pune o cana de apa calda. Se baga
Ingrediente: 1/2 kg pulpa vita, 5 catofi potriviti, 2 morcovi, 3 ardei, 1 ceapa mare, o mana pastai fideluta, usturoi, sare, piper, o lingura bulion, un dovlecel, marar si patrunjel. Preparare: Se pune vita la fiert si cand e gata se adauga cartofii taiati cubulete si fasolea si se lasa la fiert. Intr-o tigaie se
Ingrediente: 4 cartofi potriviti, unt cat o nuca, sare, crengute de cimbru verde sau rozmarin, cascaval, 1/2 ardei capia rosu, 5 felii de bacon foarte subtiri o felie de vanata cateva felii de morcov taiate pe lung Preparare: Cartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar
Ingrediente: 4 fire de ceapa verde, 4 cartofi mari, 5 felii sunca, ulei, sare, piper, cascaval Preparare: Cartofii in coaja ii ungem cu putin ulei, ii condimentam si ii invelim in folie de aluminiu. Asezam cartofii in cuptor si ii lasam sa se coaca 40 de minute. Cand sunt gata ii scoatem, ii taiem pe
Ingrediente: 1kg cartofi, 2 cepe, 4 oua, bulion, 200 gr branza, 2 rosii, 1castravete in otet, 3 linguri mari de smantana, marar, condimente (busuioc, sare, piper, boia de ardei dulce), margarina Preparare: Se fierb cartofii si 3 oua. Se da prin razatoare branza, se taie cubulete rosiile, se taie foarte marunt castravetele, se taie si
Ingrediente: ½ kg de cartofi,curatati de coaja, 4 oua mari, 250g smantana sau 1/4 l lapte, 400 g branza de vaci telemea, 100 g unt sau ulei, 50 g faina, un praf de sare Preparare: Cartofii curatati se taie in jumatate si se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg si