Stim că postul este o provocare pentru gospodine așa că ne-am gândit să iți dăm o idee pentru o cină rapidă, gustoasă și sănătoasa. Uite cum să pregătești cea mai bună musaca de post cu cartofi și ciuperci
Ingrediente:
• 7-8 cartofi foarte mari
• 600 g ciuperci champinion
• 2-3 roșii
• 5-6 linguri de pesmet
• 1 lingură de făină albă
• ulei măsline
• sare, piper
Cum sa pregatesti cea mai buna musaca de post cu cartofi și ciuperci
- Curățați cartofii și tăiați-i în felii de aproximativ 5 mm, pe care le prăjiți pe ambele părți în puțin ulei.
- Ceapa se curăță, se taie peștișori, ciupercile se spală și se taie rondele.
- În puțin ulei de măsline căliți ceapa, adăugați ciupercile, sare, piper și lăsați să fiarbă puțin, după care adăugați o lingură făină desfăcută în apă pentru a obține un sos de consisența unei budinci.
- Încălziți cuptorul la 180 grade.
- Într-un vas de yena uns cu ulei, presărați câteva linguri de pesmet, asezați un rând de cartofi, unul de ciuperci și repetați terminând cu un strat de cartofi.
- Deasupra puneți restul de pesmet și felii de roșii.
- Dați la cuptor pentru 30-40 minute.