Ingrediente: 9 cartofi mari 6-7 oua 200 g cascaval 500 g smantana 150 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri unt Preparare: Cartofii se pun la fiert in coaja, cu o lingura de sare. Separat fierbem si ouale. In paralel, preparam sosul: se incing cele doua linguri de unt si se adauga faina. Apoi se
Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa potrivita un ardei rosu 300-500 ml suc de rosii 3 oua 1 kg cartofi cu coaja ulei, sare, piper Preparare: Dai prin masina de tocat pulpa de porc. Calesti ceapa, adaugi carnea, un ardei rosu, un pic de suc de rosii (sau mai mult daca vrei sa
Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1 cana de lapte 1-2 linguri branza rasa sau cascaval un varf de cutit de unt 1-2 cepe 2,3 ficatei Preparare: Se pun cartofii in oala si se acopera cu apa, se lasa la fiert, cand apa mai scade adaugam cana de lapte, iar dupa ce a mai dat inca odata
Ingrediente: 1,3kg cartofi cu coaja 300ml lapte 100g unt 500g piept de pui dezosat 3 oua faina sare , piper dupa gust cimbru macinat ulei Preparare: Piureul: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg cartofii de apa, se
Ingrediente: 200 g pulpa de porc 1,2 kg cartofi 300 ml lapte 100 g unt 3-4 rosii 1 ardei rosu 1 ceapa medie o frunza de dafin sare piper ulei Preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg
Ingrediente: cartofi fierti branza smantana delikat patrunjel oua unt cascaval Preparare: Cartofii dupa ce s-au fiert se taie rondele si se aseaza in tava unsa cu putin ulei. Branza si smantana se amesteca, se pun peste cartofi. Se bate oul si se adauga, de asemenea si untul. Se rade cascavalul deasupra si se adauga si
Ingrediente: 1,2 kg cartofi cu coaja rosie, 1 lingura cimbru tocat , 1 lamaie, taiata sferturi , 2 linguri ulei vegetal , sare Preparare: Preincalzeste cuptorul la 180°C. Curata cartofii de coaja si taie-i bucati de 2-2,5 cm. Asaza-i intr-o tava de copt impreuna cu lamaia si presara cimbrul. Stropeste-i cu ulei de masline si
Ingrediente: 1 conopida mica; 1/2 cartof dulce; 1 morcov. Preparare: Taie conopida si pune-o intr-o oala. Adauga celelalte ingrediente, decojite si taiate marunt si acopera cu apa. Se lasa la fiert, timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Scurge lichidul intr-un alt vas si paseaza pana se omogenizeza. Adauga o parte din lichid pentru
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, 25 g morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual 10 g smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata ai spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun
Ingrediente: 1.5 kg cartofi, 250 g ciuperci, o ceapa, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, o ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, verdeata, sare si piper dupa gust Preparare: Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata, se taie felii subtiri. Separat, se caleste ceapa cu faina si feliile de ciuperci, se amesteca
Ingrediente: 1,2 kg cartofi, 8 catei de usturoi, 1 legatura de marar, sare Preparare: Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata cat sunt calzi inca, se taie rondele, se pun intr-o salatiera, se adauga mararul tocat marunt, se stropeste cu mujdei de usturoi si se amesteca bine. Se cartofii sa se patrunda
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sare (1-2 g). Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata si spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun cartofii, curatati,
Ingrediente: cartofi lapte unt branza topita cascaval ras un catel de usturoi sare Preparare: Se fierb cartofii in coaja cu un catel de usturoi, se paseaza cat sunt inca fierbinti, adaugandu-se lapte cald, unt, branza topita si putin cascaval ras. Dupa gust se mai poate adauga putina sare sau vegeta. Se orneaza cu verdeata tocata.
Ingrediente: un dovlecel un cartof 60 ml lapte 15 gr unt putina branza de vaca rasa (sau cascaval) Preparare: Legumele se taie in bucatele mici, apoi se pun la fiert, dar separat. Cartoful se fierbe 10 minute, pana cand se inmoaie, iar dovlecelul se pune la fiert cu untul si se lasa tot pana se
Ingrediente: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, un galbenus Preparare: Cartofii se coc, se zdrobesc si se amesteca cu unt, branza, galbenus de ou. Se aseaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras (daca vreti) si se coc la foc iute. Ei i-am strivit cu furculita si i le-am
Ingrediente: 1 kg de cartofi, 3 oua, o cana smantana, 100 grame cascaval, 150 grame kaiser, sare, patrunjel. Preparare: Cartofii ii cureti de coaja, ii tai felii si ii sarezi, apoi ii la fiert. Intr-un vas termoizolant pui un pic de ulei si un strat de cartofi. Ouale le bati bine cu smantana, kaiserul si
Ingrediente: cartofi, branza nesarata, smantana Preparare: Se prepara piureul din cartofi si se adauga 2-3 linguri de branza data pe razatoare si o lingurita de smantana. Pentru copii mai mari, se mai serveste cu un ou prajit sau o pulpa de pui la gratar.
Ingrediente: – 8 cartofi – 2 linguri unt – oua – 300 g piept de pui (carne de pui) – 150 g cascaval sau telemea – patrunjel verde – 4 linguri smantana – ulei – putin pesmet Preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert, ii cureti, adaugi untul, ouale si faci
Ingrediente: – 500 gr cartofi – o pulpa de pui – o ceapa – un ardei gras rosu – 2 morcovi – 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii – verdeata – un praf de sare Preparare: Se pune mai intai la fiert pulpa de pui, pentru a lua spuma care se face, dupa
Ingrediente: – 500 gr cartofi, – un piept de pui dezosat, – ceapa, – un praf de sare, – 1 ou, – ulei de masline, – 2-3 rosii (sau bulion) Preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie in rondele mai groase. Pieptul de pui se fierbe si apoi se da prin masina de