un curcan
o capatana usturoi
crengute rozmarin
100 g unt
piper macinat
Pentru umplutura
6 cartofi
4 mere
1 legatura patrunjel
4 linguri ulei de floarea-soarelui
coacaze rosii
sare
Se curata curcanul de pielite, se inteapa cu varful unui cutit si se unge cu untul topit in prealabil. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se curata usturoiul, se taie feliute si, impreuna cu crengutele de rozmarin, se impaneaza curcanul. Se insista pe toate partile. Dupa ce s-a impanat, se lasa sa stea cateva ore la macerat, la frigider.
Intre timp, se spala cartofii si se pun sa fiarba, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot, se lasa sa se raceasca si se taie in sferturi. Merele se curata si se taie si ele in sferturi.
Se pune curcanul intr-o tava, apoi se umple cu felii de mere si de cartofi. Pe marginile tavii se asaza catei de usturoi, felii de cartofi si de mere. Se stropeste cu ulei de floarea-soarelui si cu apa si se lasa aproximativ doua ore, la foc mediu.
La sfarsit, se orneaza cu frunze de patrunjel si cu coacaze negre.