Ingrediente: 100 g fidea fiarta, 50 g branza, 1 ou, 50 g lapte, 100 g zahar, 10 g unt Preparare: Se amesteca totul si se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se pune putin unt si se fierbe, acoperita, in baie de abur 30 minute.
Ingrediente: 1 – 1.5 litri de apa (depinde cat de groasa vreti sa iasa), 2 dovlecei, 2 morcovi mari, o ceapa, un ardei gras (de preferat rosu pentru aspect), o rosie mare, un cartof mare, albitura (telina sau pastarnac), broccoli, un praf de sare, 1 ou, ulei de masline, verdeata (patrunjel sau leustean), o ceasca
Ingrediente: – 400 g apa, – 250 g rosii, – 1 ceapa, – 1 morcov, – 1 radacina patrunjel, – 1 ardei gras, – 1 lingura orez, – 1 ou, – 1 lingura faina, – 2 lingurite unt, – patrunjel verde Preparare: Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se
Ingrediente: – 140 g de dovleac – 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou
Ingrediente: 8 oua 250g zahar 1lfrisca lichida Hulala, coaja rasa de portocala stafide piscoturi de sampanie (2-3 pachete), nuci sau alune margarina 1 cutie ananas rondele 3 portocale si 3 kiwi 40g gelatina Preparare: Ouale cu zaharul si cu coaja de portocala se bat pe foc la bain-mare pana se ingroasa ca o smintina. Frisca
Ingrediente: – 4 oua – 7 linguri de zahar – 6 linguri de gris – 1 l lapte – coaja de lamaie – esenta de vanilie Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma foarte bine. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar, se adauga cele 6 linguri de gris si apoi
Ingrediente: – branza de vaci moale (poate fi si branza preparata in casa din 250 ml lapte, care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic, se amesteca pana se separa branza si se strecoara). – banana prospata Preparare: Branza de vaci se amesteca cu banana pana devine un pireu omogen.
Ingrediente: Pentru 6 portii : – 7 ardei grasi medii – 250 g sardine in ulei – 120 g capere mici – 250 g ceapa alba – 10 rondele fennel – 6 linguri ulei de masline extra virgin – 2 oua – 600 g carne vita tocata – 1/2 legaturi de patrunjel verde – 1/2
Ingrediente: – 750 g branza de vaci proaspata, – 100 g de unt, – 200 ml de smantana, – 50 g de gris, – 50 g faina, – 200 g zahar, – 5 oua, -1/2 lingurita de sare, – 100 g de stafide, – 30 ml de rom, – coaja rasa de lamiie Preparare: Intr-o
Ingrediente: 500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare. Preparare: Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500
Ingrediente: 1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata Preparare: Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de a opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la
Ingrediente: 500 gr biscuiti simpli macinati 1/2 pachet margarina 150 gr zahar 2 linguri cacao 400 ml lapte fierbinte Pentru crema : 1/2 pachet margarina 200 gr unt 200 gr nuca de cocos 150 gr zahar pudra Preparare: Se amesteca biscuitii macinati cu laptele fierbinte, se adauga margarina, cacao, zahar si se amesteca pana se
Ingrediente: – 120 g margarina vegetala sau unt ; – 400 g zahar; – 50 g cacao (cam trei linguri); -10 linguri de lapte rece; – 4 oua; – cateva patratele de ciocolata; – un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu; – 250 g faina. Preparare: Se freaca untul
Ingrediente: Pentru 4 persoane : 300 g conopida sau broccoli, 4 bucati piept de pui dezosat, sare, piper, 3 linguri de amidon sau zeamil, 5 linguri untdelemn, 1 pachetel seminte de susan, 1/4 apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 5 linguri de maioneaza amestecata cu 1 lingura de mustar. Preparare: Se curata conopida sau broccoli,
Ingrediente: – 200 g cotlet porc – 50 g mozzarella – 1 ou – 50 g pesmet auriu – 50 g faina alba – 30 g sote legume (morcov, ardei gras, broccoli, ananas) – 5 g ienibahar pulbere – 2 g busuioc – 1 ardei gras – 10 g usturoi – 50 g sunca de
Ingrediente: – 400 g bureti proaspeti, – 40 g unt, – doua salate dense, – 4 rosii, – o jumatate de legatura de usturoi si patrunjel, – doua lingurite mustar dulce, – doua linguri otet, – doua linguri ulei floarea soarelui, – o jumatate de catel de usturoi, – sare si piper macinat dupa gust.
Ingrediente: 1 litru lapte, 5 galbenusuri de ou, 250 g orez cu bob rotund, 150 g zahar, 50 g unt, o pastaie fruct vanilie, fructe confiate (la alegere), sare. Preparare: Preincalziti cuptorul la 210 grade C.Turnati laptele intr-un vas pe care-l veti pune in cuptor dupa ce adaugati zaharul si fructul de vanilie despicat in
Ingrediente: 2 pungi cu piscoturi, 1 cutie de un litru frisca lichida, 1 cutie de ciocolata finetti, fructe (banane, kiwi, ananas cuburi, portocale taiate cuburi sau altele, la alegere) siropul de la ananas, sau un altfel de sirop (cafea, ness, vanilie, Mirinda, Fanta etc). Preparare: Intai fructele se vor taia cubulete mici apoi se va
Ingrediente: 150 g taitei, 2 oua, 40 g smantana, 200 g branza de vaci, 5 g faina, sare, 10 g verdeata. Preparare: Fierbeti taiteii in apa cu sare, clatiti-i in apa rece si scurgeti-i bine. Amestecati taiteii cu branza de vaci, smantana, galbenusurile, verdeata tocata marunt si sarea. Intr-o tava neunsa, dar tapetata cu faina,
Ingrediente: 5 rosii, 1/2 kg ficat de pui, 1 ceapa, 1 ou, sare, cascaval ras, 1 lingura ulei porumb, 1/2 cana apa. Preparare: Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune