Ingrediente: – 2 linguri miere – 1 cutie mica de iaurt – 150ml lapte – 1/2 pachet zahar vanilat – 3 mere coapte – putina scortisoara Preparare: Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da bine cu mixerul totul. Se decoreaza cu
Ingrediente: – 5 mere – 4-5 linguri nuci tocate – 3-4 linguri zahar pudra – 1 pumn de stafide inmuiate – coaja si zeama de la 1 lamaie Preparare: Se scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele inmuiate, coaja rasa si zeama de lamaie. Cu acest amestec se umplu merele scobite. Se
Ingrediente: – 400 g pulpa de porc – 5 ardei – ulei de masline – 2 linguri pasta de tomate – 1 lingurita ghimbir – 3 portocale – orez – sare – praf de chili – sos de soia – otet balsamic Preparare: 1. Carnea de porc se spala bine si se taie fasii. Se
Ingrediente: 400 g visine 1 lamaie 2 cuisoare 1/2 lingurita scortisoara 100 g zahar 180 ml rom sau vodca inghetata de vanilie piscoturi menta proaspata Preparare: 1. Se spala visinele si se pun intr-un vas cu capac. In acelasi vas se adauga 3 felii de lamaie, 2-3 cuisoare si 100 g zahar. Se amesteca totul
Ingrediente: – 1kg carne de miel – taiata in transe mari – un sfert sau o jumatateb de telina – o ceapa – doi catei usturoi – 70 g de unt – rozmarin, dafin, cimbrisor – o jumatate de litru de vin alb sec – ulei de masline – sare si piper. Preparare: Rumeniti la
Ingrediente: 1 morcov 1 cartof jumatate de pastranac (radacina) jumatate de patrunjel( radacina) jumatate de telina 1 ceapa potrivita un pic de sare pentru gust. Preparare: Se curata legumele, se taie cubulete, se pun la firt in apa cat sa le acopere. Dupa ce au fiert se scoate ceapa si restul legumelor se lasa sa
Ingrediente: 250 g sparanghel 250 g iaurt 500 g capsuni 20 g zahar vanilat 1 lamaie Preparare: 1. Se pune sparanghelul la fiert. Dupa ce s-a patruns bine, se lasa sa se raceasca si apoi se taie tulpinile si se arunca. Varfurile se taie in bucati de 3 – 4 centimetri. 2. Iaurtul se pune
Ingrediente: – 1 piept de pui miere – zahar brun – susan – 200 g orez prefiert – 4 linguri ulei de masline – zeama de lamaie – sos de soia – 100 g fasole verde – 100 g porumb – patrunjel Preparare: 1. Pieptul se fierbe in apa cu sare, apoi se scoate si
Ingrediente: 1,5 l supa de carne 1 praz tocat usturoi 1 ou 2 lingurite amidon 2 lingurite boia dulce 1 lingurita pasta de chili 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura sos de soia 1 cana legume tocate Preparare: 1. Se pune la fiert supa de carne si in ea se adauga boiaua dulce de ardei
Ingrediente: – orez – rosii – cremwursti – cascaval – 3 oua – mazare -lapte – sare,piper – ceapa Preparare: 1. Din trei oua, o ceasca cu lapte si o ceapa verde tocata marunt se face o omleta. Dupa ce s-a racit, se taie in patrate potrivit de mari. Orezul se fierbe in apa cu
Ingrediente: – 4 albusuri – 120 g zahar – 100 g zahar pudra – 15 g intaritor alimentar Pentru glazura : – 2 albusuri – 50 g zahar – 200 g zahar pudra – putina cacao Pentru garnitura : – covrigi de zahar – bombonele de ciocolata – zahar decorativ colorat – martipan galben Preparare:
Ingrediente: – 500 g mazare – 1 ceapa alba – 2 linguri unt – 100 g crutoane – zeama de la 2-3 lamai verzi (lime) – sare, putin piper, proaspat rasnit – coriandru Preparare: Se lasa la fiert mazarea in apa cu sare. |ntre timp, separat, ceapa se curata si se taie bucati mici. Se
Ingrediente: – 200 g cartofi – 200 g morcovi – 60 ml ulei de masline – o bucata de praz – putin patrunjel – sare, dupa gust Preparare: Se spala si se curata cartofii, morcovii trebuie doar spalati bine, nu se curata neaparat de coaja. Se dau in clocot „crutoanele“ de legume. Dupa ce s-au
Ingrediente: – 1 mar dulce – 1 morcov – 1 portocala – 1 lingura de cereale/fulgi de ovaz – 1 lingurita unt – 150 ml zeama de morcovi Preparare: Se cojesc marul si portocala, se indeparteaza semintele si se taie bucati mici. Se spala si se taie marunt morcovul. Legumele si fructele, impreuna cu fulgii
Era o zi minunata de toamna, cand m-am decis sa imi fac un test de sarcina la insistentele verisoarei mele. Povestindu-i de schimbarile din corpul meu era sigura ca sunt insarcinata.
Ingrediente: – 2 cartofi mici – 2 prune – 6 castane comestibile (proaspete sau semipreparate) Preparare: Se cojesc cartofii si castanele si se taie marunt. (Daca folositi piure de castane gata preparat, il amestecati cu bucatile de cartofi dupa fierberea acestora). Totul se lasa la fiert pe foc mic timp de 20 de minute, dupa
Ingrediente: – 300 g praz – 200 g cartofi – 100 g faina – 50 g unt – 200 ml supa de carne – 750 ml lapte – sare, piper Preparare: Prazul se spala si apoi se curata de capetele vestejite. Se taie in betigase lungi de 2 centimetri. Cartofii se curata, se spala si
Ingrediente: – castraveti – branza Camembert – cascaval – 3 mandarine – 1 ceapa rosie – 1 lamaie – sare, piper alb – 1 legatura patrunjel – iaurt – mustar Preparare: 1. Castravetii se spala si nu se curata. Se taie pe jumatate, se scobesc la mijloc pana se obtine forma unei barcute si apoi
Ingrediente: – 1 kg zahar – 40 de piersici – 2 linguri suc de lamaie – 1/2 baton de vanilie – 4 pahare de apa Preparare: Se aleg piersici tari, care se curata de coaja si samburi. Se pune zaharul cu apa la fiert. Dupa primele clocote, se adauga o lingura de zeama de lamaie
Ingrediente: – 4 kg prune – 300 g zahar – 1 plic de conservant Preparare: Prunele se spala bine, se desfac pe jumatate, li se scot samburii si apoi se pun in borcane presandu-se usor, dar cu grija, ca sa nu se zdrobeasca. 2 l de apa se pun la fiert cu zaharul. Cand apa