Dacă îi spui unui copil de 1-2 ani facă ceva, în 9 cazuri din 10 se va încăpățâna să nu o facă! Poți să zbieri, să îl pedepsești, însă asta nu îl va determina să te asculte. Din fericire, suntem însă ceva mai înțelepți decât un micuț de 1-2 ani și putem găsi modalități mai
După prima aniversare, copilul va fi foarte preocupat să învețe și să-și perfecționeze mersul. Va începe să se scoale singur, va căpăta un bun echilibru atunci când stă în funduleț, va deveni mai abil în a-și folosi mâinile și picioarele și se va coordona ceva mai bine. Este preocupat de senzații – îi place să
Primul an este plin de evenimente în viața bebelușului – primul zâmbet, primele alimente solide, primii pași. Obișnuiți deja cu marile progrese pe care le face copilul mic, nici nu realizăm cât de multe învață și după prima aniversare. Între 1-2 ani, copilul capătă noi deprinderi, are noi abilități și le consolidează pe cele vechi,
Copilul a trecut de vârsta de un an şi aşteptăm cu nerăbdare primele lui cuvinte, căci e mare maestru în “vocalize”. Nu e de mirare că ne îngrijorăm atunci când refuză să le rostească. Limbajul uşurează procesul educaţiei şi al instrucţiei. Imposibilitatea de a comunica prin limbajul vorbit, precum şi defectele vorbirii produc de multe
Noi îl scoatem în parc, să ”socializeze”, iar el se joacă singur. Este ceva în neregulă cu copilul meu? – se întreabă mamele juniorilor de 1-2 ani, care observă că cei mici ca stau cu plăcere lângă alți copii, dar se joacă doar singurei. Dacă arunci o privire prin parc, la locul de joacă
Ce ar trebui sa faceti, dar si sa nu faceti cand vreti sa invatati copilul sa faca la olita? Lasati deoparte exemplele altora, caci fiecare copil este unic si are ritmul lui de dezvoltare.
Apropiindu-se de 2 ani, copilul devine mai calm, mai echilibrat, mai sigur pe el (mai ales din punct de vedere motor), este independent in miscari.
Un copil mic va experimenta in mod firesc frica de sunete puternice in jurul varstei de doi ani. Partea frumoasa este ca tot copilul mic este la fel de fascinat de obiectele "galagioase".
Bebelusul meu nu mai este beÂbelus, este deja mare si creste vazand cu ochii, stie din ce in ce mai multe lucruri, face progrese.
Copilul a crescut si nu mai are nevoie de zornaitori, de inele de plastic de bagat in gura, de ce il facea foarte fericit cand era bebelus si nu statea decat in brate, in carut sau in tarc.
Daca urmarim copiii cu varste intre unu si doi ani, vom vedea ca stau cu placere langa alti copii, dar se joaca singurei.
Va invit la un „studiu“ asupra copiilor de unu-doi ani. Nu trebuie sa faceti nimic special - doar sa ii observati sau, daca nu va pricepeti sa ghiciti varsta copiilor intalniti pe strada, sa incercati sa ii identificati dupa un anumit criteriu: daca au sau nu ceva in manute.
Stiai ca bebelusul este capabil, chiar inainte de a invata limba sa materna, sa o diferentieze de alte limbi? Si ca inainte de a cunoaste sensul cuvintelor micutul isi poate „intelege“ anturajul?
Nu cred ca exista in lumea asta un parinte care sa nu fi trecut cu copilul sau prin faza citirii obsesive a cate unei povesti sau sa fi fost pus sa se joace intr-un anume fel de mii si mii de ori, sa nu se fi impiedicat in vreun fel de uluitorul „mai vreau“ al micutului de unu-doi ani.
Am citit peste tot ca este important sa ma joc cat mai mult cu copilul, sa ii ofer prezenta mea - astfel, se dezvolta mai bine, devine mai increzator, mai creativ.
Lucruri lipsite, poate de importanta pentru cei mari… declanseaza la cei mici cascade de ras.
Varsta la care sertarele nu au secrete, totul e bun de bagat in gura, iar micul „taifun“ este greu de tinut in frau...
Sunt mare, am aproape doi ani si m-am hotarat sa le arat celorlalti de ce sunt in stare.
Din instinct sau din accident, copilul descopera la aceasta varsta ca dintii sai pot fi o arma de temut.