Bebelusii si animalele de casa

Masuri de precautie

Inainte de a decide sa expulzezi din casa un animal pe motiv de alergie, asigura-te ca simptomele sunt reale. Fa testul la alergenul specific si consulta-te cu medicul alergolog daca exista un vaccin de desensibilizare.

Exista si cateva reguli simple pe care le poti respecta: spala regulat animalul pentru a indeparta excesul de par, limiteaza-i aria de plimbare si nu-i permite sa aiba acces la lenjeria si perna copilului, foloseste un aspirator cu apa pentru a curata spatiile de locuit.

Parazitozele

Sunt afectiuni infecto-contagioase date de prezenta unor paraziti la animal, ce pot fi transmisi la om. Uneori, afectiunea e data de parazitul respectiv, alteori el poate transmite un alt microb capabil sa produca boli, fiind un vector pentru acestea.

Pentru a preveni acest lucru, animalul trebuie dus periodic la veterinar si deparazitat aproximativ o data la trei luni. Deparazitarea trebuie sa fie si interna si externa, deoarece pentru om sunt un pericol si parazitii intestinali, dar si puricii si capusele, care pot transmite agentii patogeni ai unor afectiuni prin muscatura lor.

Deparazitarea interna ne fereste de boli periculoase, precum hidatitoza sau toxocaroza, asa ca nu neglija si acest aspect. Un alt pericol este comportamentul imprevizibil al unui animal. Exista cateva reguli simple care pot preveni acest tip de accidente.

Cumpara-i copilului un animal pui. Astfel, vor creste impreuna, se vor obisnui unul cu celalalt si se vor respecta reciproc. Alege o rasa prietenoasa pentru copii, cum este labradorul. Nu lasa un copil mai mic nesupravegheat atunci cand se joaca cu un animal.

.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare
Buton