Autismul ar putea fi diagnosticat inca de la nastere printr-un test simplu

Noi cercetari in domeniu arata ca autismul ar putea fi diagnosticat inca de la nastere cu un test simplu de auz. Aceasta descoperire ar putea ajuta la inceperea terapiei foarte devreme, inca de dinainte de aparitia simptomelor.

Testul simplu prin care autismul ar putea fi diagnosticat la nastere consta in masurarea presiunii din urechea medie, in raport cu stimulii auditivi. Astfel, s-ar stabili care este senzitivitatea si timpul de raspuns la diferite frecvente folosite in test.

Testul auditiv este complet neinvaziv, lucru ce il garanteaza ca nu exista riscuri in testarea nou-nascutului.

Ce legatura exista intre testele de auz si autism

Exista o corelare puternica facuta de specialisti intre existenta unei disfunctionalitati auditive si autism, ce sugereaza ca nou-nascutii cu probleme de auz ar trebui atent monitorizati pentru probleme de dezvoltare.

Profesorul de anatomie Randy Kulesza, de la Colegiul de Medicina Osteopatica din Pennsylvania spera ca acest test sa devina un program de testare de rutina pentru toti nou-nascutii.

Copiii cu tulburari din spectrul autist au probleme de comunicare, de interactiune sociala si sunt mai predispusi sa dezvolte comportamente repetitive.

Majoritatea cazurilor, insa, nu sunt diagnosticate mai devreme de 4 ani, ceea ce inseamna ca terapiile menite sa ajute incep tarziu, iar asta e in detrimentul dezvoltarii copiilor.

Cele mai timpurii semne de autism presuupun probleme legate de auz, insa majoritatea testelor existente se bazeaza pe limbaj, ceea ce face testarea ineficienta in primii ani de viata.

In prezent, tuturor nou-nascutilor le este testat auzul, insa prin acest test doar se verifica faptul ca cel mic poate auzi.
Noul test al reflexelor acustice poate oferi mult mai multe informatii medicilor despre eventualele disfunctionalitati existente.

„Oamenii diagnosticati cu autism sufera de hipersensitivitate, ceea ce inseamna ca si zgomotele la un volum scazut pot fi deranjante pentru ei.
Daca parintii si medicii inteleg ca pot lucra sa se adapteze la sensibilitatea copilului, ii pot face acestuia cunoasterea lumii mult mai prietenoasa si mai putin infricosatoare.”, a explicat omul de stiinta.

Sursa: dailymail.com

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul
Buton