Ingrediente: 3 rosii 150 gr. paste fainoase integrale patrunjel tocat 2-3 linguri ulei de masline sare. Preparare: Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei. Se face un sos din rosii astfel: se decojesc rosii dupa care se taie bucatele mici. Se pun la fiert cu 1-2 linguri ulei de masline. Se fierbe
Ingrediente: 500 g taitei, 250 g sunca presata, 200g cascaval, 5 oua, 100g unt, 200 g smantana, sare dupa gust. Preparare: Se fierb taiteii si se scurg in strecuratoare, se rade cascavalul, se taie sunca in cubulete. Se freaca untul spuma si se amesteca cu 150g cascaval ras, se adauga ouale batute cu sare, smantana
Ingrediente: Pentru 2 persoane: 100 gr aluat pizza pasta de tomate crenvursti branza mozzarella sau cas cascaval masline negre 1 felie gogosar sau ardei rosu ulei de masline Preparare: Aluatul de pizza se intinde si se pune intr-o forma rotunda, apoi se unge cu pasta de tomate, amestecata dupa gust, cu ulei de masline, sare
Ingrediente: Pentru 6 persoane: 200 gr piscoturi sampanie 1 plic crema de vanilie 500 ml lapte 500 gr cirese fara samburi zahar pudra Preparare: Mai intai se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se da un pic la rece in frigider. Pe fiecare farfurie se asaza 3 piscoturi de sampanie, iar deasupra
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 patrujel radacina, 1 ficatel de pui (fript), piept de pui (facut pe gratar sau pe o tablita la aragaz), 2-3 linguri lapte, 1 lingurita branza de vaci proaspata, 1 cubulet de unt, sare. Preparare: Fierbeti radacinoasele adaugati untul si un praf de sare. Le pasati, apoi adaugati branzica, pieptul
Ingrediente: 1 telina mare 1 kg morcovi 1 cutie de ciuperci 1 legatura de patrunjel maioneza lamaie sare Preparare: Telina si morcovii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un bol, apoi se adauga ciupercile taiate cubulete, patrunjelul taiat marunt, maioneza si zeama de la lamaie (dupa gust). Se amesteca
Ingrediente: 300 g ficat de pasare, 200 g paste, 1 lingura unt, 100 ml apa, 4 rosii mici, sare Preparare: Intr-o craticioara se inabusa ficatul impreuna cu apa si uleiul. Separat se fierb pastele cu sare si jumatate lingurita de unt. Se unge un vas termorezistent cu untul ramas si se pune alternativ un strat
Ingrediente: 8 caise 2 piersici 4 linguri inghetata de fistic 200 ml lapte Preparare: Fructele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun in shaker, impreuna cu laptele. Se agauga si inghetata si se mixeaza din nou. Bautura se toarna in pahare si se serveste imediat. Paharele se pot decora cu feliute
Ingrediente: 300 gr file de peste alb (salau, cod, merluciu) 800 ml supa (din urmatoarele legume: morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel) 2 lingurite de unt 1 ceapa intrega 1/2 cescuta de zeama de lamaie 2-3 fire de patrunjel, marar un praf de sare Preparare: Pestele se spala si se pune la fiert 15 minute,
Ingrediente: 2 kiwi 1/4 cana branza de vaci 1/4 cana cerale pentru copii Preparare: Cele doua fructe de kiwi de paseaza, apoi se adauga branza de vaci si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. La sfarsit se adauga si cerealele. Pofta mare!
Ingrediente: un dovlecel un cartof 60 ml lapte 15 gr unt putina branza de vaca rasa (sau cascaval) Preparare: Legumele se taie in bucatele mici, apoi se pun la fiert, dar separat. Cartoful se fierbe 10 minute, pana cand se inmoaie, iar dovlecelul se pune la fiert cu untul si se lasa tot pana se
Ingrediente: 250 gr orez 2 fileuri de peste o frunza de dafin 300 ml lapte 50 gr unt o ceapa mica, taiata marunt 175 gr mazare sau fasole verde fiarta 2 oua fierte tari, taiate felii Preparare: Orezul se fierbe ca pentru pilaf. Separat se fierbe pestele cu foaia de dafin, in lapte, la foc
Ingrediente: 700-1000 gr burta 2 morcovi 1 legatura patrunjel 1 ceapa mare 2 gogosari in otet 3-4 catei de usturoi 300 gr smantana 2 oua 60-70 ml otet Preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros, se pune pentru cateva ore in apa, cu cateva linguri de otet. Dupa
Ingrediente: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, un galbenus Preparare: Cartofii se coc, se zdrobesc si se amesteca cu unt, branza, galbenus de ou. Se aseaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras (daca vreti) si se coc la foc iute. Ei i-am strivit cu furculita si i le-am
Ingrediente: 2/3 cana de lapte 4 linguri de unt topit 1 lingura de zahar 1 cana de germeni de grau sau alte cereale 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme rotunde, pe care le pui
Ingrediente: 5 oua, 40 g gelatina, 400 g zahar 1 l frisca, esenta (vanile, lamaie) 1 kiwi, 1 portocala, 1 cutie ananas, 1-2 mandarine 1 lamaie (zeama) Preparare: Fructele se curata si se taie cubulete, se pun la scurs intr-o sita mai putin lamaia de la care se vor folosi doar cateva picaturi din zeama.
Ingrediente: 500 g pene ( paste sub forma de tubulete), 250 g piept de pui fiert, 150 g cascaval, 150 g bacon, 150 g salam Victoria, 6-7 catei usturoi, suc de rosii, rosii din bulion, oregano, sare si piper Preparare: Se pun pastele la fiert. Intre timp, se calesc pe foc baconul, salamul, si pieptul
Ingrediente: 500 ml apa 3 rosii mari 2 morcovi taiati rondele 2-3 cartofi mijlocii 1 ardei gras 1 legatura de verdeata cateva frunze de telina 1 ceapa 1 lingura smantana ulei de masline Preparare: Morcovii, ceapa, ardeiul si cartofii se pun impreuna la fiert. Dupa aceea se adauga rosiile taiate marunt, sau date prin razatoarea
Ingrediente: o banana 10 capsune un pic de zahar vanilat Preparare: Se spala capsunele si se curata de codite, iar banana se taie rondele. Se adauga in blender si se mixeaza pana ce se obtine o crema, dupa care se adauga putin zahar vanilat. Asta daca vreti, merge si fara. Mai puteti adauga si biscuiti
Ingrediente: 500 ml apa 200 gr morcovi 50-100 ml lapte (formula sau de mama) 100 gr piept de pui Preparare: Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Morcovii se taie in cubulete mici si se pun si ei la fiert. Dupa ce s-au fiert, se paseaza bine si se