Ingrediente: 200 g caise (din compot sau proaspete) 200 g visine (din compot sau proaspete) 4 linguri zahar pudra 400 ml frisca Preparare: Scurgem bine fructele de suc si apoi le pasam separate in vase diferite cu mixerul, adaugam si zaharul pudra (dupa gustul fiecaruia). Batem frisca spuma si apoi o adaugam in cele doua
Ingrediente: – 12 linguri cu zahar – 2 pliculete zahar vanilat – 4 oua – 9 linguri ulei – 10 linguri lapte (caldut) – 15 linguri cu varf de faina – 1 pliculet praf copt – aprox 700-800 gr visine fara samburi Preparare: Se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul,
Ingrediente: Pentru 10 papanasi : Compozitie: – 400 g branza – 2 oua – 4 linguri gris – 4 linguri faina – 1 lingurita bicarbonat de sodiu – 6 linguri de zahar – ulei pentru prajit Pentru ornat: – smantana, – dulceata, – frisca, – inghetata Preparare: Se rade branza. Separat se amesteca ouale intregi
Ingrediente: – 1/4 kg zmeura (sau afine, capsuni, coacaze), – sucul de la 8 portocale (fara pulpa). Preparare: Se zdrobeste bine zmeura pana devine un amestec lichid si se congeleaza in forme pentru gheata. Cand se serveste se pune in pahare sucul de portocale, iar peste el se toarna cuburile de suc de zmeura inghetat.
Ingrediente: – 3 piersici, – 5 portocale, – 5 caise coapte, – 2 linguri extract de migdale Preparare: Se paseaza toate ingredientele, se amesteca si se serveste rece!
Ingrediente: – un pepene, – 100 g zmeura, – 4 caise, – 4 linguri de branza dulce batuta Preparare: Se taie pepenele si se scobeste miezul, se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece pe sub jet de apa, se spala caisele, se curata de coaja si se indeparteaza samburii. Se adauga branza si se
Ingrediente: – 300-400 g zmeura, – 1/4 kg zahar, – 1/2 litru apa, – 1 litru sifon. Preparare: Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa la racit. Se zdrobeste zmeura, se adauga siropul si se lasa acoperit 2-3 ore. Inainte de a fi servit se strecoara
Ingrediente: – miezul de la un pepene verde de marime medie, – 1/2 kg de fragute, – sucul de la o lamaie. Preparare: Se zdrobeste bine amestecul si se pune apoi la rece. Se serveste dupa o ora.
Te-ai plictisit sa mananci numai banane si mere? Din fericire, acum ai alternativa: fructele de vara. Caise, piersici, pepene, cirese.
Ingrediente: 100 g de capsuni (sau fragi) 2 iaurteuri cu 40% grasime 1 pachetel de zahar vanilat sucul de la un sfert de lamaie cateva frunze de menta proaspata bine spalate Preparare: Se spala bine capsunile, li se scot coditele, se strivesc si se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si frunzele de
Ingrediente: 4 felii de sunca 4 felii de paine bulion cascaval ras unt Preparare: Ungeti usor feliile de paine cu unt si apoi cu bulion. Adaugati cate o felie de sunca si presarati cu cascaval ras. Puneti la cuptorul incins timp de 10 minute. Este delicios cu o salata verde sau doar asa ca o
Ingrediente: 100 g de conopida (broccoli); 10 g de unt sau smantana; 20 g de pesmet 1 cartof sau o felie de paine unt sau margarina Preparare: Se curata conopida (broccoli); spaland-o bine cu apa clocotita. Se pune la fiert la foc potrivit, in apa clocotita, timp de 30 de minute. Vasul se acopera. Pentru
Ingrediente: 170 g faina 3 oua 1 iaurt 1 pliculet de praf de copt 5 linguri ulei de masline 4 felii de sunca presata 150 g ciuperci 150 g cascaval ras 150 g pasta de rosii (bulion) cateva masline verzi fara samburi 2 linguri oregano piper Preparare: Se taie sunca cubulete si ciupercile pe jumatate.
Ingrediente: 600 g mere, 110 g zahar, 20 g unt, vanilie sau zahar vanilat, 3 albusuri de ou, 50 g frisca (optional) Preparare: Merele curatate de coaja se taie in sferturi, se scoate miezul cu semintele, apoi se taie felii. Se pun la foc continuu, pana scad, apoi se dau prin sita, se adauga zaharul
Ingrediente: 120 ml lapte batut o jumatate de banana sau o piersica (sau orice alt fruct copt) sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri cu suc de portocale putin zahar vanilat Preparare: Se curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu sucul de lamaie si se zdrobeste. Se adauga laptele, zaharul
Ingrediente: 500 g. de gris fin 1 litru de lapte caldut 150 ml de apa 3 galbenusuri de ou 40 g. de drojdie de panificatie Preparare: Pregatirea aluatului: amestecati toate ingredientele impreuna intr-un recipient adanc, pana se obtine o pasta grasa si putin fluida. Lasati coca sa se odihneasca o jumatate de ora. Coacerea: Cu
Ingrediente: 150 g cascaval ras 10 g unt 2 oua putin chimen Preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in cuptor la foc potrivit. Puteti servi cu o salata de rosii sau
Ingrediente: 1 kg varza, 3 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 cub de supa concentrata, 200 ml smantana, 1 lingura de faina, sare, otet, 1 legatura de marar verde. Preparare: Se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet. Se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata
Ingrediente: 1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamai Preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cand siropul
Ingrediente: 2 galbenusuri de ou un praf de sare un fir de marar proaspat 3 lingurite de iaurt cremos o lingurita de branzica proaspata faramitata Preparare: Se amesteca ingredientele (galbenusul se freaca cu iaurtul si branzica, se adauga si mararul tocat) si se pune cu lingura intr-o tava speciala, cu forme rotunde ca de briose.