700-1000 gr burta
2 morcovi
1 legatura patrunjel
1 ceapa mare
2 gogosari in otet
3-4 catei de usturoi
300 gr smantana
2 oua
60-70 ml otet
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros, se pune pentru cateva ore in apa, cu cateva linguri de otet. Dupa aceasta operatiune, burta se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie, cam 2 ore.
Dupa ce s-a fiert se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime. Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul de usturoi cu putina zeama de la ciorba.
Dupa ce s-au fiert legumele, le scoateti si puneti otetul, apoi adaugati gogosarii, taiati cubulete. Se mai fierbe 5-20 minute, apoi se adauga si mujdeiul de usturoi.
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu, ca sa nu se branzeasca. Se serveste fierbinte, cu putin patrunjel verde tocat si un ardei iute in otet. Pofta mare!