5 oua,
40 g gelatina,
400 g zahar
1 l frisca,
esenta (vanile, lamaie)
1 kiwi,
1 portocala,
1 cutie ananas,
1-2 mandarine
1 lamaie (zeama)
Fructele se curata si se taie cubulete, se pun la scurs intr-o sita mai putin lamaia de la care se vor folosi doar cateva picaturi din zeama. Gelatina se pune intr-un pahar cu sucul din compotul de ananas. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu un tel, mixer, si se adauga treptat zaharul.
Intr-o oala mare se pune apa la fiert. Se bat galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga peste galbenus gelatina care trebuie sa fie incorporata in suc, castronul cu galbenusurile se pun in apa fiarta si amestecand continuu se fierb cam 10 min (bain marie), pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase putin compozitia.
Se lasa putin la racit, intre timp se bate frisca (cam 3 sferturi de cutie, trebuie oprita frisca si pentru ornat a doua zi), in frisca se pun cateva picaturi de lamaie. Dupa ce se bate frisca se adauga treptat albusurile si apoi galbenusurile care nu trebuie lasate sa se raceasca complet pentru ca se intareste gelatina prea rau si nu mai poate fi folosita, se aduga esenta si apoi fructele.
Toata compozitia se pune intr-o cratita care inainte trebuie udata bine pe margini cu apa sa nu se lipeasca tortul, si se pune cam 10-12 ore la frigider. A doua zi se se rastoarna tortul, si se orneaza.