170 g faina
3 oua
1 iaurt
1 pliculet de praf de copt
5 linguri ulei de masline
4 felii de sunca presata
150 g ciuperci
150 g cascaval ras
150 g pasta de rosii (bulion)
cateva masline verzi fara samburi
2 linguri oregano
piper
Se taie sunca cubulete si ciupercile pe jumatate. Se preincalzeste cuptorul la 210°C. Se bat ouale cu telul si se adauga praful de copt, faina si iaurtul. Se adauga pe urma uleiul incet. Se incorporeaza bulionul si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena (aluatul trebuie sa prinda bine culoarea rosie de la bulion).
Pe urma se adauga oregano, ciupercile, sunca si cascavalul ras (pastrati un pic care se va presara deasupra). Se pune un pic de piper. Se varsa compozitia intr-o forma pentru chec si se presara restul de cascavalul ras si un pic de oregano.
Se introduce in cuptor si se lasa circa 40 minute la 210°C. Se serveste cald sau rece. Ca si pentru o pizza, puteti pune in acest chec: chorizo, branza de capra, ardei, ceapa, etc… Daca se coace prea repede deasupra, puneti o foaie de aluminiu la jumatatea timpului de coacere.