Ingrediente: 600 g ciuperci cu tot cu codite o ceapa 2-3 catei de usturoi 3 linguri de parmezan sare si piper dupa gust patrunjel Preparare: Se toaca coditele ciupercilor impreuna cu ceapa si usturoiul si se calesc. Se pune sare si piper dupa gust. Se iau de pe foc si se amesteca cu parmezanul si
Ingrediente: 500 gr. cotlet vita, 2 ardei verzi, 1 lingura ghimbir maruntit uscat, 3-4 linguri ulei, sare. Preparare: Punem ghimbirul in uleiul incins si il amestecam timp de 1 minut. Taiem carnea in fasii subtiri si o prajim in ulei. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, le calim putin, dupa care turnam peste ele sosul si
Ingrediente: 1 kg cartofi; 500 gr. carne pui sau vita; 400 gr. morcovi; 300 gr.castraveti acri; 300 gr. gogosari acri; o jumatate borcan mazare; 500ml ulei; 4 oua; o jumatate borcan mustar; piper, sare. Preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare; se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dupa ce este fiarta,
Ingrediente: 4 mere mari, 1 ou, o cana apa, o cana faina, ulei pentru prajit, apa cu gheata. Preparare: Preparam intr-un vas un aluat gros din faina, ou si apa. Curatam merele, indepartam cotorul si le feliem. Tavalim feliile de mere prin aluat, dupa care le prajim in ulei incins, pana ambele fete capata o
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 ml ulei 300 ml supa 3 cepe potrivite sare si piper, dupa gust. Preparare: Cartofii curatati de coaja, se taie felii si se asaza intr-o tava cu ulei, adaugandu-se ceapa taiata felii (rondele). Se adauga supa, sarea si piperul si apoi se coace la cuptor circa 30 min. Cand s-au
Ingrediente: 120 grame cartofi; 1 ou; putin cascaval; sare; piper; 1sau 2 linguri de faina Preparare: Cartofii se fierb, se trec prin masina de tocat, se amesteca cu oul, putin cascaval, sare, piper si faina. Se toarna cu o forma sau cu o punga cu o gaura mica intr-o tigaie. Se prajesc la foc iute.
Ingrediente: 8 banane mici 1 albus de ou batut 75 gr. nuca de cocos razuita sucul a 2 portocale 2 linguri rom 3 linguri zahar brun unt pentru prajit. Preparare: Curatam bananele de coaja si tavalim prin albusul batut, iar apoi prin nuca de cocos. Prajim bananele in untul incins si le scoatem pe o
Ingrediente: un pepene galben potrivit 200 g conic 3-4 linguri de zahar pudra Preparare: Pepenele se curata de coaja si seminte. Pulpa de pepene se taie in cubulete potrivite. Se pun cubuletele intr-un castron, se adauga coniacul si zaharul pudra si se pune la frigider. Se tine la rece cel putin 8 ore inainte de
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 100 ml ulei, 1legatura de marar, 1 ceapa, 5-6 linguri cu suc de rosii, piper, sare. Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei timp 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita cu sare. Se adauga apoi ciupercile taiate feliute, sucul de rosii si un varf de cutit de
Ingrediente: 500 g cartofi 400 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare, piper 50 gr unt marar Preparare: Cartofii curatati de coaja se fierb in apa cu putina sare. Ceapa se caleste in putin unt, se adauga ciupercile taiate si putina apa si se fierb la foc mic pana se inmoaie ciupercile. Cartofii fierti se pun
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 g apa minerala sau lapte, un praf de sare, 500 g ciuperci, o ceapa, 200 ml smantana, 50 g cascaval, patrunjel, piper, sare. Preparare: Se pregateste aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat se pregateste umplutura
Ingrediente: jumatate de kg branza de vaca doua linguri mari de smantana 4 cepe verzi o legatura marar verde o legatura patrunjel verde un ardei, o rosie, un castravete, cateva masline sare, piper Preparare: Se amesteca branza cu smantana, se freaca foarte bine impreuna cu sarea si piperul (se poate si fara piper). Se toaca
Ingrediente: un kg de ciuperci proaspete o legatura de ceapa verde o legatura de usturoi verde 6 rosii medii sare, piper, ulei Preparare: Se curata ciupercile si se spala foarte bine, apoi se oparesc in apa cu sare. Dupa ce le-ati lasat un pic la scurs, le inabusiti in ulei. In acest timp se pregateste
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 ardei iute 1 ardei gras 1 legatura de patrunjel proaspat 4-5 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline aproximativ 100 ml apa fierbinte sare si piper dupa gust Preparare: Se condimenteaza pulpele cu sare si piper, se pun pe gratar si se frig. Separat se toaca marunt usturoiul,
Ingrediente: 2 picioare de porc, 1/2 cap de porc, rasol, sorici, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de piper, usturoi, sare dupa gust. Preparare: Carnea se spala si se curata bine cu cutitul. Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge in bucati mai mici. Se asaza totul intr-o oala si
Ingrediente: piept de pui morcov mazare sare condimente ulei Preparare: Pieptul de pui de taie subtire apoi se bate usor cu ciocanul pentru snitele. Dupa ce s-a batut, se da cu sare si condimente. Se aseaza apoi un morcov nu prea gros si cate un bob de mazare pe toata lungimea pieptului. Se ruleaza si
Ingrediente: 1 kg de spanac, 100 g orez, 2 cepe, 50 g ulei. Preparare: Spanacul, bine spalat, se opareste cateva minute in apa fiarta. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga spanacul tocat si orezul si se acopera cu apa. Se lasa la fiert
Ingrediente: 50g zahar alb 2 linguri miere 250g unt inmuiat 500g fulgi de ovaz 2 lingurite scortisoara pisata 50 g stafide 50 g zahar brun 50 g caise uscate 25 g migdale taiate marunt 50 g zahar tos 25 g nuca de cocos deshidratata 50 g cirese glasate Preparare: Pentru a face biscuiti cu miere
Ingrediente: 1 kg de mere 350 g zahar 50 gr unt 6 oua 200 gr faina 6 linguri apa clocotita 150 ml compot de caise sau de ananas 400 g frisca Preparare: Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele
Ingrediente: 6 clatite 6 felii de somon afumat 150 g crema de branza (branza vaci sau telemea putin sarata) 1 lingura suc de lamaie 3 linguri marar tocat sare, piper Preparare: Se fac clatitele din aluat putin mai gros ca de obicei, in care se pun cimbru, putin busuioc, piper si putin suc de rosii.