1 kg cartofi;
500 gr. carne pui sau vita;
400 gr. morcovi;
300 gr.castraveti acri;
300 gr. gogosari acri;
o jumatate borcan mazare;
500ml ulei;
4 oua;
o jumatate borcan mustar;
piper, sare.
Carnea se fierbe in apa cu sare; se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dupa ce este fiarta, se scoate si se toaca cubulete mici. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se toaca, la fel, cubulete mici. Morcovii se fierb separat, se taie cubulete. Intre timp se toaca si acreala si se lasa la scurs; se pregateste si maioneza din 2 galbenusuri crude si 2 fierte si uleiul, adaugandu-se la inceput o lingurita de mustar, ptr a fi sigure ca nu se „taie” maioneza. La sfarsit se amesteca carnea, legumele, mustarul ramas si 3 sferturi din maioneza. Se condimenteaza. Se orneaza cu restul de maioneza, cateva feliute de gogosar acru si masline.