Ingrediente: piept de pui 1 morcov mare 1 telina 1 ceapa Preparare: Se curata legumele, se taie marunt. Se spala bine pieptul de pui, taiat cubulete. Se pune apa la fiert. Dupa ce a fiert apa, se adauga puiul, se ia spuma, apoi se adauga legumele. Se lasa sa fiarba bine. La sfarsit se adauga
Ingrediente: carne de pui, 3 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 telina, 1 ceapa, 1 pastarnac, 2 gogosari, 2 cartofi taiati cuburi, fidea, verdeata (patrunjel, telina), bulion Preparare: Carnea se spala si se pune la fiert o jumatate de ora, se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul tocat. Cand a fiert suficient se adauga cartoful si fideaua,
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 oua 100 g susan 100 g faina 200 ml ulei condimente Preparare: Se spala aripioarele foarte bine. Se amesteca ouale cu condimentele, apoi se trece fiecare aripioara mai intai prin faina, apoi prin ou, si in final prin susan. Se prajesc in ulei incins. Se pot aduce pe
Ingrediente: 2 cepe, 2 catraveciori murati, 1 piept de pui, 1 hrean, 1 sfecla rosie, 4-5 linguri maioneza, sare. Preparare: Speli carnea si o pui la fiert, in apa cu sare. Cureti ceapa, hreanul si sfecla rosie , tai ceapa solzisori iar celelalte legume le dai pe razatoare. Dupa ce a fiert carnea o dezosezi,
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 morcov usturoi 2-3 linguri smantana 1 linguri faina sare, piper dupa gust lamaie Preparare: Se pun pulpele sau carnea de pui la fiert impreuna cu usturoiul. Cand carnea este fiarta se taie marunt si se pune inapoi in oala. Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina
Ingrediente: 1kg pulpe de pui 1 kg smantana 2 linguri faina alba sare dupa gust Preparare: Se prajesc pulpele la gratar. Smantana se pune intr-o cratita si se amesteca bine cu faina si sarea si se pune la foc, amestecandu-se continuu, sa nu se prinda. Cand incepe sa fiarba se lasa 1 minut, apoi se
Ingrediente: 200 g piept de pui 2 oua 50 ml lapte faina susan pesmet sare, piper alb usturoi mix de ierburi aromatizate Preparare: Taie pieptul in felii subtiri, lasa-le la marinat pana a doua zi, impreuna cu o lingura de ulei, un catel de usturoi si mix de ierburi aromatizate. Tamponeaza cu faina si trece-le
Ingrediente: o cutie de ciuperci un piept de pui maioneza sare Preparare: Se fierbe pieptul de pui si se taie marunt,se amesteca cu ciupercile taiate bucati si se amesteca cu maioneza. Se pune sare dupa gust.
Ingrediente: 500 g piept pui dezosat 1kg ciuperci proaspete 1 ceapa medie 2 linguri de ulei 200 g smantana 1 foaie dafin cateva boabe piper Preparare: Se indeparteaza piciorusul cipercilor si apoi din interior spre exterior, se indeparteaza “pielita”, iar cu o lingurita se indeparteaza interiorul palariei ciupercutei (arata ca niste lamele) si apoi se
Ingrediente: 2-3 pulpe 2-3 cutii mazare 2-3 cepe 1 morcov 1-2 ardei 1 lingura pasta tomate sau 2-3 rosii fara piele Preparare: Se pun pulpele in uleiul incins, sa se rumeneasca. Apoi adaugam ceapa taiata cubulete, morcovul taiar rondele, ardeiul, pasta de tomate si mazarea. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba , pana observam
Ingrediente: 3 pulpe superioare (sau copanele) de pui 400g mazare 3 morcovi 5-6 cartofi 1 ceapa medie ulei suc de rosii marar, sare , piper macinat, vegeta 1 foaie dafin Preparare: Se calesc pulpele in putin ulei, se adauga apa calda si se lasa sa fiarba putin pentru a se indeparta spuma. Se caleste ceapa
Ingrediente: 1,3kg cartofi cu coaja 300ml lapte 100g unt 500g piept de pui dezosat 3 oua faina sare , piper dupa gust cimbru macinat ulei Preparare: Piureul: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg cartofii de apa, se
Ingrediente: 1 pumn de mazare 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa mica 3-4 cartofi 1 ardei gras rosu 2 rosii p 1/2 piept de pui 1 ou 1 lingura de faina sare Preparare: Se fierb legumele si pieptul de pui tocate marunt, mazarea se opareste separat in apa cu sare si apoi o scurgeti si
Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 felie cascaval, 1 felie castravete, cateva bobe de mazare oparita si racita, o jumatate piept de pui, pesmet , o lingura faina Preparare: Se fac niste crochete din piept de pui tocat amestecat cu putin cascaval si ardei gras rosu tocat marunt marunt si cu un ou batut bine
Ingrediente: Pentru 8 portii: 1 kg carne de pui * 1 cutie ciuperci 1 l smantana 4-5 catei usturoi sare, piper, foi de dafin 25g unt (ulei) 1 lingura faina Preparare: Se condimenteaza bine carnea de pui cu sare, piper impreuna cu cateii de usturoi taiati in bucati si foile de dafin. Dupa ce se
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 3 linguri sos pesto proaspat, de casa 1 lamaie, taiata sferturi 1 foaie de dafin 1 capatana de usturoi (taie cateii de usturoi pe jumatate) 300 g rosii-cireasa Preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Apoi sterge puiul cu hartie absorbanta atat in interior, cat si in exterior. Desprinde
Ingrediente: 1 pui, 150 g ciuperci, ceapa tocata, usturoi tocat, 1 lingura ulei, sare, piper dupa gust, 1 lingura sos de soia Preparare: Puiul se taie bucati cu os si se fierbe douazeci de minute. Se incinge uleiul, se pune ceapa, usturoi, carnea de pui si ciupercile. Se adauga sare si putin otet. Cand este
Ingrediente: 4 copanele de pui, ierburi aromate, sare un castravete un morcov unt o lingura de pasta de rosii Preparare: Se inabusa bine la cuptor intr-o tava cu capac copanele de pui unse cu unt si presarate cu ierburi aromatice si un praf de sare. Se scot apoi pe farfurie si se orneaza in mijloc
Ingrediente: Pentru 6 portii: 600 g carne pasare, 80 g ceapa, 50 g morcov, o radacina de patrunjel, 5 lingurite unt (ulei), 2 lingurite faina, 100 ml lapte, supa de carne. Preparare: Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat, intr-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu
Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui dezosate, sucul si coaja tocata de la 1 lamaie verde 1 lingura de ulei de susan sau floarea soarelui 2 linguri de sos de soia 2 linguri de usturoi tocat marunt 1 lingurita de ardei iute tocat (la borcan sau proaspat) 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt