Există cineva care n-a mâncat măcar o dată aripioare de pui crocante? De la mic, la mare, toată lumea este înnebunită după această reţetă. Jamie Oliver ne împărtăşeşte secretele sale pentru a putea prepara în casă, din ingrediente sănătoase, aripioare de pui crocante, cu iaurt aromat. Îi puteţi implica şi pe cei mici în pregătirea acestei reţete delicioase
Ştim deja cât de important e ficatul de pui (superior celui de vită din punct de vedere nutriţional) în alimentaţia celor mici, el fiind prima recomandare a medicilor şi nutriţioniştilor în prevenirea anemiei feriprive – 100 g de ficat de pui conţin între 7 şi 12 mg fier. Însă ce ne facem cu micii noştri
Bunicile noastre i-ar spune pilaf, dar risotto se prepară puțin altfel. Uite cum să faci un delicios risotto cu ciuperci fripte (sau pui) și parmezan. E gata în: 30 min., 500 calorii per porție, 10 g grăsimi, 3 g grăsimi saturate Intr-un vas cu baza dubla incinge 2 linguri ulei de masline si soteaza 1
Ingrediente: ● un kg de piept de pui ● sare ● piper ● cimbru ● rozmarin ● o căpăţână de usturoi ● 50 g de unt ● 50 ml de vin alb ● o lingură de miere ● zeama de la o lămâie Pentru umplutură: ● 3 morcovi ● 150 g de mazăre fiartă
Ingrediente: • 350 g pulpe de pui • o ceapă • o lingură de ulei • o lingură de făină • 3 dovlecei de mărime medie • 3 roșii • o lingură de bulion • sare • mărar Mod de preparare: Curățați și spălați pulpele de pui și înăbușiți-le într-o lingură de ulei. Apoi
Ingrediente: • 1 kg carne de pui (pulpe, pot fi și aripi) • 2 morcovi • 1 ceapă • 1 păstârnac • 3 ouă • 2 căni spanac proaspăt sau 1 cană spanac congelat • parmezan ras • sare Mod de preparare: Se pune carnea la fiert în 1,5 litri apă (se mai adaugă
Ingrediente: • 1 dovlecel • 1 vânătă • 2 lingurițe de ulei de măsline • 1 vârf de cuțit de sare și piper • 1 vârf de cuțit de nucșoară • 1 vârf de cuțit boia de ardei • 1 vârf de cuțit de ghimbir • 4 bucăți piept de pui • 1 conservă roșii tăiate în bulion • sos Béchamel (vezi rețeta) • 2
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat Mustar dulce O legatura patrunjel Sare Piper Ulei Preparare: Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele, astfel incat sa se obtina felii nu foarte groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Mustarul (cate o lingurita pentru fiecare rulou) se amesteca cu patrunjelul tocat.
Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 cepe 2 ardei kapia 2 morcovi 1 ardei iute 200 g rosii in suc propriu o legatura patrunjel ulei sare piper boia dulce Preparare: Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, o asezam pe foc si punem bucatile de pui in uleiul incins. Prajim puiul pe ambele
Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 legatura patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 cartofi mijlocii 1 ardei gras 8 rosii 50 ml de ulei o mana de boabe de mazare,cateva pastai de fasole, sare Preparare: Puiul se spala, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu trei litri de apa
Ingrediente: 1 pui 1telina 3morcovi 1kg smantana 3 galbenusuri Usturoi Otet Sare Piper Preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu puiul. Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, se scot din zeama atat legumele, cat si puiul. Se strecoara zeama ramasa si se pune din nou la fiert.
Ingrediente: 1 pui 3-4cepe 1 morcov 2-3 linguri lapte Sare Piper 400 g smantana Patrunjel Ulei Preparare: Tai puiul bucati, le calesti in putin ulei, numai pana se albeste carnea, scoti bucatile pe o farfurie, iar in uleiul ramas, calesti ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoare. Apoi, adaugi bucatile de pui, impreuna
Produsele din gama SantiVia cuprind crenvursti de pui, sunca Praga de curcan, sunca mediteraneana, rulada de curcan, vita in aspic, pate fin din ficatei de pui si se caracterizeaza printr-un nivel redus de sare si grasimi, constituind in acelasi timp o sursa bogata de proteine.
Ingrediente: 2 cartofi 1/2 dovlecel mediu sau 1 dovlecel mic un ficatel de pui mai mic 5-6 picaturi suc de lamaie (optional) Preparare: Cartofii curatati si taiati cuburi si dovlecelul taiat bucati mari se fierb 25-30 minute, ficatelul se fierbe separat, apoi impreuna se dau la blender pana se obtine o pasta. Aceasta se mai
Ingrediente: 300 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat tarhon 600 g cartofi fierti unt condimentat cu piper negru, rosu, verde si marar Preparare: Pieptul de pui se taie felii, li se da o forma rotunda si se pun la marinat 10-15 minute in sos
Ingrediente: – 1 piept de pui dezosat si fara piele – 100 gr. branza de vaci – 100 gr. branza burduf – 1 ou – sare, piper – marar proaspat – ulei (pentru prajit) – 1 paharut vin alb Preparare: Pieptul de pui se spala, se usuca bine cu un servetel, se imparte in doua,
Ingrediente: piept de pui, sare, piper, ierburi italiene, un strop de ulei, folie de aluminiu Preparare: Asezam pieptul de pui pe folie de aluminiu, il condimentam cu piper, sare, ierburi aromate si un strop de ulei. Se impacheteaza folia de aluminiu si asezam in cuptor. Pieptul de pui astfel preparat se serveste cu cartofi piure.
Ingrediente: 500 g ficat de pui, 1 ceapa mare, cimbru, piper, sare, 2 linguri ulei, 30 g unt, patrunjel Preparare: Se spala ficateii in mai multe ape. Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie. Scurgeti ficateii si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 10 oua maoineza Preparare: Se pun la fiert ouale, la fel se face si cu pieptul de pui. Dupa ce sunt fierte se scot si se lasa un pic la racit. Ouale se decojesc si se taie cu mare atentie pe jumatate. Galbenusurile se opresc intrun bol. Pieptul de
Ingrediente: 500 gr carne tocata din piept de pui 1 ou 1 morcov 2 catei usturoi 3-4 linguri pesmet 100 gr susan 1 legatura marar sare, piper Preparare: Se amesteca carnea tocata cu oul. Se fierbe morcovul, se paseaza si se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, mararul, pesmetul, sare si piper si se amesteca bine