Ingrediente:
• 1 dovlecel • 1 vânătă • 2 lingurițe de ulei de măsline • 1 vârf de cuțit de sare și piper • 1 vârf de cuțit de nucșoară • 1 vârf de cuțit boia de ardei • 1 vârf de cuțit de ghimbir • 4 bucăți piept de pui • 1 conservă roșii tăiate în bulion • sos Béchamel (vezi rețeta) • 2 pumni de cașcaval ras • 1 ceapă • 1 pachet de foi de lasagna din comerț
Mod de preparare:
Vinetele și dovleceii se taie felii pe lungime și se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot și se lasă pe hârtie absorbantă.
Separat, căliți ceapa tocată mărunt, adăugați pieptul de pui tăiat tot mărunt și apoi conținutul conservei de roșii. Lăsați să fiarbă, eventual adăugați puțină apă pentru a nu se îngroșa prea tare și la sfârșit condimentele.
Opăriți foile de lasagna conform instrucțiunilor.
Într-o tavă unsă cu puțin ulei se pune un strat de foi, unul din legume, unul din carnea cu sos, apoi sos béchamel. Repetați și terminați cu foaie de lasagna+sos béchamel. Dați vasul la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute și cu câteva minute înainte de a-l scoate presărați cascavalul ras.