Prajitura de post cu cacao si gem este unul din deserturile care ma duc cu gandul la copilarie. Imi amintesc si acum cum, atunci cand mama pregatea prajitura de post cu cacao si gem, venea un miros de vis din bucatarie.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 linguri gem (de orice fel)
- 2 cani zahar
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu otet
- 1 cana ulei
- 2 cani apa calduta
- 4 cani faina
- 4 linguri cacao
Pentru glazura:
- 8 linguri apa
- 8 linguri zahar
- cacao
Optional pentru decor:
- fulgi de migdale
- nuca de cocos
Cum se pregateste prajitura de post cu cacao si gem
- Toate ingredientele se amesteca in ordinea scrisa mai sus
- Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc moderat, circa o jumatate de ora.
- Dupa ce se raceste bine, se intinde glazura si se orneaza cu nuca de cocos din plin sau cu fulgi de migdale
Pofta buna!