Ingrediente: 1,5 kg de mere 250 g unt 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 pliculet de praf de copt 200 g nuca pisata scortisoara Preparare: Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se face un amestec din 1 cana
Ingrediente: 10 oua, 1 cana de faina cu varf, 1 cana de zahar cu varf, 2-3 pliculete zahar vanilat, 1 esenta de rom, 100-150g nuca, 3 liguri de ulei, o jumatate de lingurita de sare, cacao dupa gust. Preparare: Se bat albusurile spuma si treptat se adauga zaharul in ploaie, apoi se adauga galbenusurile frecate
Ingrediente: 250g ton in ulei, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 150-200g masline negre taiate, 4-5 linguri ulei de masline, busuioc verde dupa gust, 100-150 ml suc de rosii, sare si piper dupa gust 1pachet de spaghete. Preparare: Se pun spaghetele la fiert.Intre timp intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul de masline inpreuna cu
Ingrediente: o jumatate de pachet de spaghetti, 400 ml sos de rosii, sare, piper, cimbru, 1 lingurita miere de albine, 2 catei usturoi, 2 linguri ulei, 250 g salam Preparare: Pastele se fierb si se scurg de apa. Intr-o cratita cu ulei se pun la calit salamul si usturoiul, apoi se adauga sosul de rosii,
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 12 linguri faina Umplutura: 500 g frisca, fructe (ananas, portocale, struguri albi si rosii cu boaba mare, cirese si mure din compot) Preparare: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate
Ingrediente: 7 oua, 16 linguri de zahar, 16 linguri de ulei, 18 linguri de faina, fructe proaspete sau din compot. Preparare: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se incorporeaza totul cu faina. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Ingrediente: 8 oua, 2 cani zahar, 10 linguri apa, 8 linguri ulei, 2 cani faina, 1 lingura cacao, zahar pudra pentru ornat. Preparare: Se bate albusul spuma tare. Se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul spuma, se bate cu mixerul racorindu-se putin, se adauga uleiul si galbenusurile, apoi faina
Ingrediente: 1 mar, 1 para, 1 portocala, 1 banana, cirese din compot, 100 ml suc de portocale proaspat, ananas din compot Preparare: Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Peste ele se adauga sucul de portocale, compotul de cirese si de ananas. Se lasa 1 ora, apoi se serveste
Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, 1 lingurita de sare branza telemea, smantana Preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o oala sau intr-un ceaun. Cand clocoteste apa, se adauga malaiul in ploaie, amestecand repede ca sa nu se faca cocoloase. Este de preferat sa fiarba la foc mic 15 minute. Cand
Ingrediente: castraveti, zahar, sare mare, otet, hrean, ceapa, morcov, marar uscat, piper boabe, apa Preparare: Castraveciorii se aseaza in borcane de 800gr, se adauga morcovii feliati, ceapa taiata julien, cateva bucatele de hrean, piper, o lingurita de sare si una de zahar pentru fiecare borcan, marar uscat, otet atat cat arata pe borcan dublura de
Ingrediente: 1 kg zahar 1 farfurie adanca cu varf de afine 1 lamaie Preparare: Afinele se spala si se scurg de apa. Se pregateste siropul din zahar si 750 ml apa si cand incepe sa se lege se pun afinele. Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si afinele s-au fiert, se adauga
Ingrediente: cotlete de porc, sare, piper, ulei Preparare: Cotlete se sareaza si se pipereaza, se pun in tava cu ulei, cu 2-3 linguri de apa. Se lasa la cuptor circa 1 ora jumate – 2 ore, stropind mereu cu zeama din tava. Se servesc cu garnitura de cartofi.
Ingrediente: 1 piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g taitei, sare, vegeta, patrunjel verde tocat marunt. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa 30 min. se adauga legumele. Dupa
Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa, 1-2 mazare fina, un cartof, sare, verdeata, fidea, 2 kg apa. Preparare: Cureti legumele, le tai rondele subtiri si le calesti 2-3 minute in putin ulei si o lingura de apa. Adaugi apoi restul de apa. Cand s-au fiert legumele adaugi cartoful taiat cubulete,
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri de ulei 1 plic praf de copt zeama de la o lamaie esente dupa plac Pentru crema: 500 ml frisca vegetala 2 ciocolate cu lapte optinal fructe dupa plac Preparare: Blat: se separa albusurie de galbenusuri; albusurile se bat spuma, iar galbenusurile
Ingrediente: 4 ardei grasi 5 pulpe sau copane de pui 1 cutie rosi decojite 1cutie ciuperci ulei,sare. Preparare: Se pune putin ulei in tigaie doar cat sa acopere fundul tigaii, se pun pulpele in tigaie cu capac si se las la rumenit. Dupa ce s-au rumenit se pune sosul de rosii, dupa care puneti feliile
Ingrediente: 1 piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g taitei, sare, vegeta, patrunjel verde tocat marunt. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa 30 de min. se adauga legumele.
Ingrediente: 1 ficat de porc, 1 plaman de porc, splina, carne, gusa porcului, piper, cimbru, sare Preparare: Le fierbi pe toate, le lasi la racit, apoi le dai prin masina de tocat. Adaugi condimentele, omogenizezi bine, dupa care se umple matele cele groase si drepte de la porc. Se pun la rece sub o greutate
Ingrediente: 5 kg carne cu grasime, 5 capatini de usturoi pisat, 1 cescuta de cimbru, piper macinat, boia de ardei dupa gust, sare, condimente pentru carnati, 10 metri mate. Preparare: Toci carnea, o amesteci cu toate ingredientele si faci carnatii dupa preferinta, mai grosi sau mai subtiri. Ii sucesti sau ii lasi liberi. Cand ai
Ingrediente: 500 grame cartofi, cascaval, oua, maioneza, sare, piper Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se dau pe razatoarea marunta. Se fierb 5-6 oua si se taie rondele. Cartofii rasi se pun in strat intr-o tava, se condimenteaza, dupa care se pune un strat de oua, un strat de maioneza si un strat de