Bunicile noastre i-ar spune pilaf, dar risotto se prepară puțin altfel. Uite cum să faci un delicios risotto cu ciuperci fripte (sau pui) și parmezan. E gata în: 30 min., 500 calorii per porție, 10 g grăsimi, 3 g grăsimi saturate Intr-un vas cu baza dubla incinge 2 linguri ulei de masline si soteaza 1
Stim că postul este o provocare pentru gospodine așa că ne-am gândit să iți dăm o idee pentru o cină rapidă, gustoasă și sănătoasa. Uite cum să pregătești cea mai bună musaca de post cu cartofi și ciuperci Ingrediente: • 7-8 cartofi foarte mari • 600 g ciuperci champinion • 2-3 roșii • 5-6 linguri
Ciupercile crude conțin proteine digerabile, toți aminoacizii esențiali, vitamine (provitamina D2 și vitamina B), minerale precum potasiu și cantități foarte mici de sodiu, grăsimi saturate și calorii. Ciupercile au făcut parte din hrana omului încă din cele mai vechi timpuri, la început, în stare proaspătă, iar după descoperirea focului – și coapte sau fierte. Fiind singurul
Ingrediente: 1 bucata pulpa porc fara os 1/ 2 kg ciuperci proaspete 2 cepe O lingura ulei O lingura cimbru 2 oua Sare Piper 100 ml vin alb sec Preparare: Carnea se spala si se sterge cu servetele de hartie. Apoi se condimenteaza cu sare si piper, si se taie astfel incat sa se
Reteta mea preferta de mancare in post este cea de sarmale de post cu orez si ciuperci. Fie ca sunt facute in varza sau in foi de vita, sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt absolut delicioase si foarte sanatoase. Ingrediente pentru sarmale de post o varza murata 500 g ciuperci o cana orez
Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 3bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi ulei 3roşii patrunjel verde Preparare: Punem bucatile de file intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, le condimentam cu sare, piper si rozmarin, acoperim cu felii
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete ceapa 2-3 morcovi patrunjel sare piper 50 g unt 2 l apa smantana usturoi; galbenus Preparare: Se curata ciupercile, se spala si se oparesc 4-5 minute in apa cu sare. Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovii se curata si ei si apoi se taie rondele. Ciupercile se
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 400 g somon filé sare piper zeama de lamaie Pentru garnitura: 600 g cartofi cimbru verde 3-4 catei usturoi 300 g ciuperci o legatura patrunjel 50 g unt un galbenuÅŸ pentru uns o lingurita ulei Preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasa sa se dezghete
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: o ceapa, tocata marunt un fir de praz, taiat rondele 225 ml supa limpede de pui 3 x 175 gr piept de pui 150 ml vin alb sec o frunza de dafin 175 gr ciuperci albe de cultura (champignon) 2 linguri faina o lingura tarhon proaspat,tocat fin sare, piper negru macinat 5 foi de
Ingrediente: 2 carnati 3 ciuperci 3 oua 1 felie de branza grasa marar verde 2 fire ceapa verde 1 graunte usturoi sare, piper negru Preparare: Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii
Ingrediente: 500 g piept de pui, 150 g ciuperci crude (sau de la conserva), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 ardei iute, 2 cepe medii, 2 linguri de ulei, sos de soia, 1 lingurita de amidon, un cub de concentrat de vita, 1 catel de usturoi, o lingurita de amestec de condimente.
Ingrediente: 12 ciuperci 150 g branza dulce (sau cas de vaca) 2 linguri maioneza 2 linguri smantana 1 castravete 1 catel usturoi 1 rosie Preparare: Se spala bine ciupercile, se lasa la scurs pe un servetel, se desfac de codite si se coc doar palariile la cuptor. Crema se prepara amestecand branza cu maioneza, smantana,
Ingrediente: 300 g ciuperci champignon cu tot cu codite o ceapa doi catei de usturoi 3 linguri de parmezan mirodenii dupa gust frunze de patrunjel crema de branza cu verdeata Preparare: Se toaca marunt coditele ciupercilor impreuna cu ceapa si usturoiul si se calesc. Se iau de pe foc si se amesteca cu crema de
Ingrediente: 1kg carne porc (muschi sau ceafa) 1 borcan 800g ciuperci feliate 2 cepe mari 1 cana bulion 1 capatina usturoi condimente: boia, piper, marar,foi de dafin, cimbru si patrunjel Preparare: Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei sau untura 5 minute pana prinde o culoare aurie, apoi se adauga o lingurita boia
Ingrediente: 3 oua, 4-5 ciuperci, ulei, sare, piper, marar Preparare: Ciupercile taiate feliute se pun la calit in ulei incins. Se amesteca din cand in cand, iar cand s-au calit bine adaugam ouale batute peste. Se intoarce pe ambele parti pentru prajire. Cand este gata se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat.
Ingrediente: 600 g ciuperci cu tot cu codite o ceapa 2-3 catei de usturoi 3 linguri de parmezan sare si piper dupa gust patrunjel Preparare: Se toaca coditele ciupercilor impreuna cu ceapa si usturoiul si se calesc. Se pune sare si piper dupa gust. Se iau de pe foc si se amesteca cu parmezanul si
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 100 ml ulei, 1legatura de marar, 1 ceapa, 5-6 linguri cu suc de rosii, piper, sare. Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei timp 4-5 minute, cu o jumatate de lingurita cu sare. Se adauga apoi ciupercile taiate feliute, sucul de rosii si un varf de cutit de
Ingrediente: 500 g cartofi 400 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare, piper 50 gr unt marar Preparare: Cartofii curatati de coaja se fierb in apa cu putina sare. Ceapa se caleste in putin unt, se adauga ciupercile taiate si putina apa si se fierb la foc mic pana se inmoaie ciupercile. Cartofii fierti se pun
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 g apa minerala sau lapte, un praf de sare, 500 g ciuperci, o ceapa, 200 ml smantana, 50 g cascaval, patrunjel, piper, sare. Preparare: Se pregateste aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat se pregateste umplutura