Această prăjitură este foarte uşor de făcut şi e plină de caramel şi ciocolată! Cine poate să-i reziste? Iată cum să prepari un desert de aur: prăjitură Carmela, fără coacere. Ingrediente Pentru bază: • 300 g biscuiţi digestivi, neîndulciţi, mărunţiţi • 7 linguri de unt (la temperatura camerei) Pentru stratul de caramel:
Ingrediente Pentru pâinea prăjită: > 1 cană de lapte integral > 3-4 linguri ciocolată caldă (pudră instant) > 3 ouă mari > 4 linguri unt > 1 linguriţă esenţă de vanilie > un vârf de cuţit de sare > 8 felii groase de pâine Challah (sau orice alt tip de pâine preferi) Pentru crema
O masă de sărbătoare nu poate fi completă fără un desert cu ciocolată. Uite o rețetă ușor de pregătit, pentru o delicioasă ruladă de ciocolată. 10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire 3 ouă 100 g zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie 40 g făină 20 g cacao neagră 55
Lipsa luminii, afecțiuni cauzate de frig, răceli… Anotimpul care se anunță nu prea ne este pe plac, dar pentru a-i face în ciudă, există o singură modalitate: pregatirea. Mic ghid personalizat. Aceasta oboseala recurenta din timpul iernii, care ne desparte de corp si ne-ar face sa il agatam in vestiar pana la urmatoarele zile
Ingrediente PENTRU ALUAT: • 150 g făină • 3 linguri de cacao • 3 linguri zahăr pudră • 100 g unt • 2 gălbenuşuri • 1 lingură apă foarte rece; PENTRU UMPLUTURĂ: • 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi • 50 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi • 2 linguri zahăr tos • 1
Ingrediente pentru 8 porţii: • 100 g ciocolată amăruie, cu 70% cacao • 100 g ciocolată cu lapte • 100 g ciocolată albă • 9 ouă, separate albuşurile de gălbenuşuri • 3 linguri zahăr tos Pentru foiţele de ciocolată • 40 g ciocolată amăruie • 40 g ciocolată albă Mod de
Un desert de care vă veţi îndrăgosti iremediabil şi pe care nu îl veţi mai putea uita! Doamnelor şi domnilor, vă prezentăm Mole de Chocolate! Pentru a afla reţeta acestui desert cu adevărat delicios, am rugat un maestru în arta bucătăriei să îşi dezvăluie secretele. În primul rând, avem nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente: • 150 g unt • 250 g ciocolată cu lapte • 150 g zahăr • 3 ouă mari • 150 g făină • 1 vârf de cuțit de sare • 300 g de bomboane de caramel • 2 linguri de smântână Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 180 °C. Topiți într-o cratiță,
Ingrediente: • 4 kiwi • 125 g unt moale • 80 g zahăr • 1 ou • 250 g făină • 200 g smântână • 200 g ciocolată • 2 gălbenușuri Mod de preparare: Faceți un aluat din făină, 1 ou, zahăr și unt și lăsați-l acoperit în frigider pentru jumătate de oră.
Ingrediente: • 100 g făină • 100 g mălai • 100 g unt • 90 g zahăr • 60 g ciocolată neagră (cuburi mici) • 30 g zahăr din trestie (brun) • 15 g cacao • 150 ml lapte • 2 ouă mari • 1 pachet de drojdie • 1 plic de zahăr vanilat •
Ingrediente Pentru blat: 160 g unt • 160 g zahăr • 4 ouă • 160 g migdale • 160 g ciocolată • 80 g făină • coajă rasă de lămâie • un vârf de linguriță de cuișoare și unul de scorțișoară Pentru umplutură: 300 g frișcă • dulceață de vișine Mod de preparare: Se freacă spumă untul, se adaugă treptat zahărul și cele
Ingrediente: 20 de capsuni 200 grame ciocolata de menaj 1 lingura de ulei Preparare: Spalati si stergeti bine fructele. Topiti ciocolata in bain marie. Incorporati uleiul in ciocolata. Lasati sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa se intareasca, inmuiati capsunele pe jumatate in ciocolata, tinandu-le de codita. Capsunele in ciocolata se aranjeaza cu
Ingrediente: Pentru sufleuri: unt pentru uns formele 50 g zahar tos + 2-3 linguri pentru tapetat formele 175 g ciocolata neagra, rupta in bucatele 2 linguri smantana grasa 4 galbenusuri 5 albusuri 2 linguri lichior de portocale sau rom un praf de sare Pentru sosul cald de ciocolata: 150 ml de smantana grasa 25 g
Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar tos 2 oua 100 g faina 1 lingurita praf de copt o lingura de cacao 1 lingura de lapte 50 g ciocolata zdrobita in cuburi mici Pentru decor 150 g crema de branza 100 zahar pudra 50 g ciocolata rasa Preparare: Intr-un bol bateti untul cu
Ingrediente: 160 g faina 100 g zahar 1 ou 80 ml ulei 90 ml iaurt 1 plic praf de copt 100 g ciocolata 1 banana pasata esenta de vanilie Preparare: Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Separat se mixeaza ouale impreuna cu uleiul, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza
Ingrediente: 200 gr ciocolata ( cu un continut ridicat de cacao) 150 ml smantana pentru frisca 100 gr unt 30 ml coniac, 1 lingurita rom Preparare: Pentru inceput, ciocolata se marunteste si se pune intr-un bol. Smantana se pune intr-un vas pe foc si amestecam pana ajunge aproape de punctul de fierbere , fara sa
Ingrediente: Pentru blat 200 g unt 6 oua 250 g zahar pudra 200 g faina 50 g cacao 1 plic zahar vanilat 1 praf sare Pentru crema 4 linguri cacao 1 lingurita cafea 1 lingurita cafea solubila 2-3 lingurite rom natural esenta migdale 100 ml lapte esenta vanilie 5 galbenusuri 250 g zahar 100
Ingrediente: 500 g biscuiti populari sau petit 2 oua 100 g unt 100 g zahar pudra 50 g faina 100 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Pentru crema, se bat ouale cu zaharul vanilat si se adauga putin cate putin untul, se bate bine pana cand amestul devine neted. Se adauga laptele si faina si
Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g unt 100 ml smantana esenta de rom 1 lingurita ness 2 linguri cafea macinata 3 lingurite cacao 2 linguri alune macinate 1 praf de copt 200 g faina Pentru decor: 100 g alune fara sare 50 g ciocolata Preparare: Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana,
Ingrediente: 300 g untura 300 g zahar 300 g smantana 3 oua praf de copt faina cat cuprinde Pentru glazura 100 g ciocolata de menaj 2 linguri de ulei Preparare: Amesteci toate ingredientele, apoi intinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm grosime pe care o tai cu diferite forme. Coci fursecurile