Ingrediente: un muschi de porc 1 carambola 1 ananas sau 1 portocala cimbru uscat piper boabe sare miere ulei de masline Preparare: Cand alegi un fruct carambola, fii atenta: un fruct copt este galben spre portocaliu, usor parfumat. Curata fructul de carambola. Spala muschiul si taie-l pe lungime, intr-o parte, pentru a-l desface ca
Ingrediente: 500 g carte tocata de vita 4-5 cartofi (in functie de tava) 2 cepe 4-5 castraveciori in otet 2 oua 2 linguri lapte ( sau lapte batut) sare piper chimen marar Preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii (nu foarte subtiri). Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga
Ingrediente: cartofi carne de vita sau porc cateva linguri sos de rosii strecurat condimente (cimbru, piper, sare mare, etc) ulei o sfoara si o coala de hartie de copt Preparare: Se taie cuburi maricele cartofii si carnea astfel incat sa fie de marime egala. Carnea e bine sa o taiati cand e putin inghetata ca
Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa potrivita un ardei rosu 300-500 ml suc de rosii 3 oua 1 kg cartofi cu coaja ulei, sare, piper Preparare: Dai prin masina de tocat pulpa de porc. Calesti ceapa, adaugi carnea, un ardei rosu, un pic de suc de rosii (sau mai mult daca vrei sa
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 2 linguri unt 400 g carne tocata (amestec jumatate vita, jumatate porc) 1 priza pulbere ghimbir 400 g ardei gras rosu 300 g praz 250 ml supa pasare 4 linguri sos soia sare, piper Preparare: Fierbe orezul in multa apa sarata, circa 15-20 minute. Incinge untul. Prajeste carnea
Ingrediente: carne 1 kg, alune 500 g, ulei 300 ml, amidon 25 g usturoi tocat , piper, sare dupa gust Preparare: Carnea se taie feliute subtiri, se caleste in ulei si se scoate. Alunele se prajesc in ulei si se amesteca cu carnea, usturoiul, amidonul, piperul si sarea timp de zece minute. Se serveste cald.
Ingrediente: carne de vaca 300 g, carne de porc 200 g, ardei grasi 2 kg , orez 100 g, ulei 200 ml, ceapa 150 g, 1 oua, faina 30 g, bulion de tomate 100 g, 2 legaturi verdeata, zarzavat de supa 150 g, rosii 300 g, smantana 300 g, piper ,sare Preparare: Carnea se trece
Ingrediente: 6 vinete potrivite 500 gr carne tocata vita 1 ceapa, 2 ardei, 4 rosii, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, bulion Preparare: Se taie vanata pe lung, in doua si se scobeste, dupa care se prajeste in ulei incins. Se vor tine in uleiul incins pana capata o culoare usor maronie. Miezul poate fi
Ingrediente: 1/2 ceasca de pesmet (preferabil proaspat) 1/2 ceasca de lapte 1 kg de carne tocata, diverse sortimente (ex. vita, miel sau porc amestecate) 1 ou, batut usor 1/4 ceasca de parmesan proaspat ras 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat 1/2 lingurita de usturoi tocat marunt 1 Ceapa, tocata 1 Morcov mai mic, tocat 1
Ingrediente: 300 – 400 g carne, 1 ceapa mare, 2 vinete (500 – 600 g), 1 – 2 ardei, 2 – 3 rosii mari, 2 – 3 catei de usturoi, patrunjel, faina, untdelemn, sare Preparare: Ceapa tocata marunt se caleste in 3 – 4 linguri de untdelemn, 2 minute. Se pune carnea taiata bucati, se
Buna ziua. As dori sa imi spuneti daca se poate, un program alimentar pentru un bebelus de 11 luni. Ce fructe, legume, carne are voie? Programul lui arata cam asa: dimneata la 5, 240 ml lapte, la ora 10 un mar cu 4 linguri branza si un biscuit; la pranz legume si carne, cam 150 de grame, la 17 iaurt cu cereale si seara un biberon lapte de 240 ml. Este ok? Este putin? Multumesc.
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: – 150 g carne tocata, – 1/2 kg spanac, – 100 g branza telemea, – 150 ml smantana, – un ou, – 50 g cascaval ras, – 150 ml suc de rosii, – 50 g unt Preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana,
Ingrediente: – 100 g carne pui – 1-2 ficatei pui – 2 felii franzela inmuiate in apa si scurse bine – 1 ou – smantana Preparare: Carnea, ficatul si painea se dau prin masina de carne, se adauga oul si smantana. Se pun intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina sau gris si
Ingrediente: – 1 cana de carne de vita taiata marunt – 1/4 cana de apa in care a fiert carnea Preparare: Pune bucatile de carne in blender si amesteca-le pana se formeaza o pasta. Adauga apoi apa, amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita. Optional se pot adauga legume pasate.
Ingrediente: – 3 linguri ulei – 350 g carne de vita tocata – 1 ceapa tocata – 1 catel de usturoi – 200 g rosii in suc – 400 g fasole alba din conserva – 75 g mazare – porumb dulce – 1/4 ardei rosu (tocat) – chipsuri tortilla Preparare: Intr-un vas neaderent, incinge uleiul