După vârsta de un an, când juniorul tău face o mulțime de activități fizice (începe să meargă și să exploreze) nevoile lui nutriționale cresc. Între 1-3 ani, juniorul tău are nevoie de aproximativ 0,55 grame de proteine/kilogram corp/zi. Luând în calcul valorile medii de greutate, cei mai mulți juniori trebuie să consume la această vârstă
Descoperă incredibilul izvor de sănătate care se găsește în hrana ta zilnică. Vei afla ca alimentele nu-ți astâmpără doar foamea, ci sunt și veritabile medicamente. Află mai multe despre 24 de alimente-medicament Merele si perele • reduc nivelul colesterolului din sange • ajuta la digestie • contin multe vitamine si minerale: betacaroten, vitamina C,
Alimentația în sarcină trebuie să fie o prioritate pentru viitoarea mămică, alături de toate analizele și testele care să monitorizeze evoluția copilului. Bebelușul care crește în tine are nevoie de nutrienți esențiali, vitamine și minerale, pentru a se dezvolta bine. Unele alimente însă, deși hrănitoare și gustoase, pun în pericol fătul. Uite câteva informații despre
Cele mai mari greşeli pe care le facem ca părinţi nu ţin de educaţie sau de relaţionare. Cel mai mult şi cel mai des greşim când îi avem pe copii la masă… 1. La masă sau la joacă? Porneşti de la premisa că dacă-l laşi cu jucăria preferată la masă, va mânca mai mult,
Bogată în vitamina B1 şi fier, carnea de curcan este recomandată de medicii pediatri copiilor pentru o dezvoltare sănătoasă.
Produsele din gama SantiVia cuprind crenvursti de pui, sunca Praga de curcan, sunca mediteraneana, rulada de curcan, vita in aspic, pate fin din ficatei de pui si se caracterizeaza printr-un nivel redus de sare si grasimi, constituind in acelasi timp o sursa bogata de proteine.
Ingrediente: 1 mar 100 g carne fiarta, de pui sau vita 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica maioneza 1 cartof Preparare: Clasica salata de boeuf poate capata un gust deosebit daca renuntam la acrituri si folosim in schimb un mar. Legumele (morcovul, patrunjelul, telina si cartoful) se fierb, apoi se taie cubulete
Ingrediente: 1 cartof 1/2 dovlecel 2 linguri smantana cateva bucatele de vita fiarta Preparare: Se pun ingredientele la blender, se amesteca bine si se poate servi. Ideal de la 7 luni.
Ingrediente: 1,2 kg carne de porc, slaba, 50 g unt, 2-3 cepe, 4 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 1 catel de usturoi, verdeata la alegere, 1 lingurita paprika, 150 ml apa, sare, piper Preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Cand ceapa s-a ingalbenit se adauga carnea, taiata cuburi,
Ingrediente: 500 g carne tocata, preparata ca pentru chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine) 3 oua fierte tari cascaval ras verdeata o lingura de unt o lingura de pesmet Preparare: Tapetam o tava de chec cu unt si pesmet,
Ingrediente: Pt. aluat: 500g faina; 1 ou; 1 varf lingurita sare; 240 ml apa calduta Pt. umplutura: 500 g carne porc sau pui toccata; 1 ceapa rasa; sare, piper verdeata (marar, patrunjel); 1 lg boia dulce. Pt. sos: 2 pahare iaurt; 2-3 catei de usturoi pisati; sare; 100 g unt; un praf de boia iute.
Ingrediente: un pachet aluat 500 gr carne tocata amestec (porc si vita) un ou o ceapa sare, piper Preparare: Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt si oul. Se condimenteaza. Aluatul se taie in patratele cam de 2 degete lungime, in mijloc se pune putina carne si apoi se impacheteaza. Puteti face diverse forme. Se
Mario este minunea mea de baietel, haios, nazdravan si pus pe sotii. Nu pot spune ca mancarea este punctul lui forte, dar nu mica mi-a fost mirarea cand, intr-o zi, intr-o alimentara, la vedera unei lazi frigorifice, plina cu carne a inceput sa strige: "Mamiiii, cata carneee!".
Ingrediente: 600 gr. carne de porc macra, 4 cepe, 2 linguri faina, sucul si coaja razuita a 2 portocale, 4 linguri vin rosu, 2 linguri ulei, sare, piper. Preparare: Carnea o taiem cuburi. Prajim in ulei incins carnea sarata si piperata. O presaram cu faina, adaugam ceapa taiata marunt si calita inainte intr-o alta tigaie,
Ingrediente: 2 dovlecei; 2morcovi; orez; 100 grame carne fiarta; putin ulei; sare; marar tocat marunt Preparare: Dovleceii se spala foarte bine. Morcovii taiati felii se fierb separat. Orezul se spala si este fiert in apa in care au fiet morcovii. Se amesteca 100 grame de carne fiarta taiata cuburi, felii de morcovi, dovleceii taiati marunt,
Ingrediente: muschi de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, boia de ardei dulce, 3 linguri mustar iute, 150 g cascaval ras Preparare: Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i pe cat posibil o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, usturoi, boia
Ingrediente: carne de miel ardei gras rosu si verde ceapa uscata o capatana de usturoi 1 pepene galben usturoi verde condimente: cimbru, sare, piper, curry 1 paharel de vin alb cateva linguri ulei Preparare: Se marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru
Ingrediente: Pentru compozitia din carne: 800g carne tocata de porc, 1 ou crud, usturoi granulat, busuioc, sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, patrunjel verde, chilly dupa gust 4 felii paine lapte pentru inmuiat painea „ ulei pentru prajit Pentru umplutura: 500g ciuperci 4 oua fierte tare 8 triunghiuri de branza topita sare, piper, vegeta
Ingrediente: cativa ardei potriviti 150 grame carne tocata carne de pui 20-30 g orez 1 rosie 1 morcov 1 jumatate de ceapa marar Preparare: Amesteci carnea tocata cu orezul (inmuiat in prealabil), cu ceapa taiata fin si cu mararul taiat fin. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, dai rosiile felii si le folosesti pentru a
Bebita mea de 6 luni jumate nu accepta nicicum carnita. Cand incercam sa-i dau o scuipa si incepea sa planga. Am incercat sa o combin cu supica, acelasi rezultat, cu piure - nimic.