1 mar
100 g carne fiarta, de pui sau vita
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina mica
maioneza
1 cartof
Clasica salata de boeuf poate capata un gust deosebit daca renuntam la acrituri si folosim in schimb un mar.
Legumele (morcovul, patrunjelul, telina si cartoful) se fierb, apoi se taie cubulete si se amesteca impreuna cu carnea, taiata si ea cuburi. Marul se pune crud, dat pe razatoare sau taiat cubulete foarte mici. Maioneza se adauga la final. Este de dorit sa serviti aceasta salata de boeuf proaspata si sa n-o tineti prea mult la frigider.
De asemenea, o puteti servi decorata intr-un mod inedit, folosind jumatati de portocala pe post de boluri. Atentie, insa, cand scoateti continutul portocalei, nu indepartati si coaja alba, care trebuie sa ramana cat mai groasa, pentru ca, altfel, salata va capata un gust amar.
Sursa: hobbybucatar.blogspot.com