Zemoase, dulci si racoritoare, pline de vitamina C si fibre, capsunile sunt o atractie pentru copiii de toate varstele. Insa de la ce varsta e recomandat sa ii dai copilului capsuni? Exista riscuri daca ii dai capsuni copilului inainte de vreme, oare? Afla mai jos! In privinta capsunilor exista o contradictie in randul dieteticienilor, cand
Crumble este un desert rapid şi delicios, care îl va ajuta pe bebe să descopere texturi diferite, de la fructele moi şi fine, la biscuiţii crocanţi. Ingrediente (pentru 2 porţii): 1 banană 30 g căpșuni 1 portocală 4 biscuiţi Mod de preparare: Curăţaţi banana şi tăiaţi-o în bucăţi mici. Spălaţi căpşunile şi scoteţi-le codiţele.
Ingrediente: Pentru budincă: • 300 g orez • 200 g zahăr • 1 l lapte • 1 plic budincă de vanilie • 4 ouă • 300 g căpșuni • 1 plic zahăr vanilat • un praf de sare • 1 lingură pesmet • unt pentru uns tava Pentru sosul de căpșuni: • 4 căni căpșuni
Ingrediente: 20 de capsuni 200 grame ciocolata de menaj 1 lingura de ulei Preparare: Spalati si stergeti bine fructele. Topiti ciocolata in bain marie. Incorporati uleiul in ciocolata. Lasati sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa se intareasca, inmuiati capsunele pe jumatate in ciocolata, tinandu-le de codita. Capsunele in ciocolata se aranjeaza cu
Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Spuma de capsuni: 150-200 g capsuni 100 ml frisca lichida 2 lingurite gelatina 3-4 linguri suc de portocale 4-5 linguri zahar Preparare: Pentru blat se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta
Ingrediente: Pentru blat: 200 gr faina 100 gr. unt 2 oua zahar Pentru umplutura: 1 budinca de vanilie 1 plic gelatina rosie capsuni Preparare: Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune o lingurita de zahar, sare, o lingura de apa rece, oul, untul. Se framanta repede, se aduna la
Ingrediente: capsuni, 1 pachet de piscoturi, o cutie de frisca Hulala, cafea Preparare: Am pregatit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de ceolofan si am asezat in tava capsuni taiati felii. Am batut frisca si am asezat o parte din ea deasupra capsunilor, am continuat sa asez capsuni intregi, iarasi frisca
Jana cu arome este o bautura racoritoare si proaspata, cu un aport redus de calorii si necarbogazoasa. Ea satisface atat nevoia de racoare cat si nevoia de dulce, respectand in acelasi timp corpul nostru si regulile de nutritie (Jana Strawberry-Guava a primit distinctia de cea mai buna apa cu arome la Aqua-Expo Paris in 2004).
Nurofen pentru copii cu aroma de capsuni actioneaza eficient impotriva durerii si a febrei.
Ingrediente: 1 kg capsuni, 250 g apa, 800 g zahar Preparare: Capsunile se spala si se curata. Se taie apoi in bucatele. Se adauga 250 g apa si se lasa la macerat pana a doua zi. A doua zi se dau capsunile prin blender si se strecoara prin tifon sau strecuratoare fina. Se adauga zaharul
Nepotelul meu Ioan, de aproape 3 ani este foarte cuminte, asa ca nu stau cu ochii si gura pe el tot timpul! Acum cateva luni cand erau capsuni in piata am fost cu el la cuparaturi.
Ingrediente: Aluat: un pahar de faina, o lingura zahar, 2 linguri de unt, un praf de bicarbonat, un ou, 1/2 pahar de smantana Umplutura: 1/2 kg capsuni Crema: 3 oua intregi, un pahar zahar, 1/2 pahare de smantana Preparare: Capsunile se spala si se lasa la scurs o jumatate de ora intr-o sita. Se pune
Ingrediente: 100 g de capsuni (sau fragi) 2 iaurteuri cu 40% grasime 1 pachetel de zahar vanilat sucul de la un sfert de lamaie cateva frunze de menta proaspata bine spalate Preparare: Se spala bine capsunile, li se scot coditele, se strivesc si se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si frunzele de
Ingrediente: 1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamai Preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cand siropul
Ingrediente: – 1 cana capsuni proaspete sau decongelate, – 12 cana lapte degresat, – 12 cana gheata, – miere dupa gust Preparare: Se amesteca in blender capsunile cu laptele si mierea, pentru a se omogeniza si marunti. La sfarsit se adauga gheata si se serveste in pahare inalte.
Ingrediente: 250 g sparanghel 250 g iaurt 500 g capsuni 20 g zahar vanilat 1 lamaie Preparare: 1. Se pune sparanghelul la fiert. Dupa ce s-a patruns bine, se lasa sa se raceasca si apoi se taie tulpinile si se arunca. Varfurile se taie in bucati de 3 – 4 centimetri. 2. Iaurtul se pune
Ingrediente: Ingrediente: – 1 kg zahar – 3 pahare de apa – 750 g capsuni – zeama de la doua lamai – 1 baton de vanilie Preparare: Mod de preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul
Ingrediente: 350 g capsuni 500 ml lapte 250 g zahar pudra 1 lingura lichior crema de fructe 1 plic de gelatina 200 g iaurt l zahar vanilat Preparare: Capsunile se presara cu 100 g zahar pudra si se stropesc cu lichior. Se fierbe laptele in care s-a adaugat zahar vanilat. Din galbenusuri si 150 g
Ingrediente: 400 g frisca 400 g smantana 400 g iaurt 3 linguri de zahar 20 g zahar vanilat 600 g piscoturi 500 g capsuni Preparare: 200 g de frisca se amesteca impreuna cu smantana si iaurtul. Se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se ia o
Spuma de baie cu aroma de capsuna Bubble Kids, de la Chicco (12,27 lei).