Pentru blat:
200 gr faina
100 gr. unt
2 oua
zahar
Pentru umplutura:
1 budinca de vanilie
1 plic gelatina rosie
capsuni
Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune o lingurita de zahar, sare, o lingura de apa rece, oul, untul. Se framanta repede, se aduna la un loc in forma de minge si se lasa la rece aproximativ 2 ore.
Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 2 ore, intindem o foaie de 1/2 cm grosime.
Se unge forma de copt cu putin unt. Se pune foaia de aluat, apasand cu degetul pe margini ca sa se formeze o mica bordura in sus, iar restul de aluat ce iese afara se taie. Se fac 4-5 intepaturi cu varful unui cutit, ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul.
Se pune deasupra o hartie unsa cu unt, iar pe ea boabe crude de fasole (pentru a nu se umfla aluatul).
Dam la cuptorul incins pt 20 de minute dupa care lasam sa se raceasca.
Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj.
Budinca calduta o asezam peste blatul racit, asezam capsunile peste budinca, iar peste adaugam gelatina rosie sau un sirop gros de zahar.