Ingrediente: – 2 dovlecei, – 100 g piept pui, – 1 galbenus ou, – 50 g orez, – doua rosii, – 1 morcov. Preparare: Tai dovleceii in bucati de aproximativ 5 cm si cu o lingurita scobesti miezul. Pieptul de pui il tai marunt cu cutitul si il amesteci cu galbenusul si orezul dupa care
Ingrediente: – 3 oua – 8 linguri zahar – 9 linguri gris – 1 plic zahar vanilat – 1/2 litru lapte Preparare: Se bat albusurile de ou, se adauga in ploaie 6 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile si grisul. Se pune in tava si se introduce la cuptor 25 min. Apoi se scoate
Ingrediente: – 200 g unt, – 2 oua, – 400 g zahar tos, – 400 g zahar brun, – 1 varf cutit de sare, – 1 lingurita bicarbonat de sodiu, – 1 fiola esenta de vanilie, – 1 cana de lapte, – 150 g nuca de cocos rasa, – nuci tocate – 250 g faina
Ingrediente: – 4 cotlete de pui – sare, piper – 1/2 lingurita de tarhon (optional) – o farfurie de faina alba (pentru a da carnea prin ea) – 2 linguri de ulei – 1/4 ceasca de vodca – 1/2 ceasca de supa de pui Maggi – 2 linguri de suc proaspat de lamaie – 1
Ingrediente: Pentru foi: 4 oua, 4 linguri ulei, 3 linguri de smantana, 10 linguri de faina, sare Pentru umplutura I: 500 g branza de vaci dulce, 100 g unt sau margarina, 2 linguri smantana, marar, ceapa verde sare, dupa gust Pentru umplutura II: 500 g sunca presata sau parizer (date prin masina de tocat sau
Ingrediente: – 1 ceasca orez – 100 ml lapte – 250 g spanac – 1 cana branza de vaci – 3 linguri cascaval ras – 3 oua Preparare: Spanacul se spala cu apa calda si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curge de zeama si se toaca marunt. Separat se fiebe orezul
Ingrediente: – 250-400 g paste, – 200 g ciuperci, – 100 g cascaval, – 100 g unt, – 50 g pasta de rosii, – sare, piper – 1 ceapa mare. Preparare: Pastele fierte se pun intr-o cratita cu unt incalzit, separat se caleste ceapa taiata marunt, cu ciupercile taiate felii subtiri, se adauga pasta de
Ingrediente: – 1 piept de pui, sau carne de pasare gata tocata – 1 ceapa, -2 cesti lapte, -2-3 catei usturoi, sau usturoi verde – verdeta (1 legatura patrunjel si una legatura marar) – 1 ou – 1 lingura unt – 300 gr smantana – 200 gr faina – cateva felii de paine -sare, ulei
Ingrediente: – muschi de vaca pentru 2 snitele – 1 ou – faina (2-3 linguri) -2-3 ciuperci -2 felii cascaval -2 felii sunca – sare, un pic de piper – 100 ml ulei Preparare: Se bate oul cu sare si piper. Se intinde muschiul de vaca bine batut pe masa si se pune in mijloc
Ingrediente: – 500 gr cartofi, – 50 gr unt – 50 ml lapte – 2 oua – 50 gr smantana – 50 gr telemea – verdeata (o legatura patrunjel, si o legatura marar) Preparare: Din cartofi, lapte, unt se prepara un piure, care se amesteca cu verdeata tocata marunta. Se unge bine o cratita cu
Ingrediente: o cutiuta de somon fume file, 2 cepe, 150 g masline, 3 rosii, ulei, lamaie Preparare: Se taie file-ul in cubulete. Se adauga ceapa taiata pestisor, dar foarte fin, apoi rosiile taiate si ele mai fin, maslinele (de preferat fara samburi), se pune ulei – nu prea mult ca mai are si pestele, sare,
Ingrediente: – 1 pachet paste, – un piept de pui, – 2-3 cepe, – rosii sau bulion, – usturoi – verde sau uscat – sare Preparare: Se toaca ceapa pestisor si impreuna cu usturoiul si sarea se caleste 2-3 minute. Apoi se adauga bulionul sau rosiile (tocate marunt sau date la robot). Se lasa sa
Ingrediente: – 1/2kg lime, – glucoza alimentara, – menta, gheata Preparare: Se storc limele si sucul se pune in blender impreuna cu 4 linguri cu varf de glucoza si cu 3-4 frunzulite de menta. De asemenea se adauga si 6 cuburi de gheata. Se mixeaza totul si se serveste in zilele toride de vara. Daca
Ingrediente: – orez, – ceapa, – morcov, pastarnac, telina, dovlecel, – rosii proaspete sau la conserva, – sare, ulei de masline Preparare: Ceapa se taie foarte marunt sau se da la robot. Se dau legumele prin razatoare sau se dau la robot, se pun la fiert adaugand si putin ulei de masline, mai putin dovlecelul.
Ingrediente: – 1 pachet ficatei de pui, – condimente, – ulei, sare, – busuioc, – rozmarin, – usturoi verde. Preparare: Se spala ficatul si se lasa intreg. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se unge cu ulei de masline, se presara sare, busuioc tocat si rosmarin., precum si condimentele – nu foarte multe, dupa gust.
Ingrediente: – 4 piepti de pasare – 1 ceapa – 1 lingura ulei de musline – 100 ml vin alb – 100 ml bulion – 1 legatura marar – 150 ml smantana grasa – 1 galbenus de ou – sare, piper Preparare: Se preincalzeste cuptorul, pe faza de gratar. Se toaca ceapa marunt. Se condimenteaza
Ingrediente: – 2 galbenusuri de ou – 2 lingurite de gris – 1 lingurita unt – 2-3 frunze de spanac – 1 morcovas fiert – 1/2 cartof mic fiert Preparare: Se face un piure dintr-un galbenus de ou fiert amestecat cu 2 galuste (facute din galbenus crud cu gris si cu unt) pentru mai multa
Ingrediente: – paste fainoase penne – cascaval – oua – un pahar vin alb – sunca afumata – ciuperci – smantana – sare , piper Preparare: Pastele fainoase se fierb in apa sarata si se lasa sa se scurga. In acest timp se taie sunculita in cuburi mari si se prajeste in ulei, apoi se
Ingrediente: – oase de vaca, – 1 kg carne de vitel, – 500 g ceapa, – 100 g morcovi, – 100 g telina, -100 g ulei, – 50 g rosii, – 300 g orez, – 500 ml bors de putina, – 1 legatura leustean, -1 legatura patrunjel verde, – 1 praf sare. Preparare: Oasele de
Ingrediente: – 450g faina, – 300 g telemea de oaie, – 150g cascaval, – 400 g unt, – un ou, – mac, susan, chimen. Preparare: Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza, untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron. Se framanta bine cu