– 4 cotlete de pui
– sare, piper
– 1/2 lingurita de tarhon (optional)
– o farfurie de faina alba (pentru a da carnea prin ea)
– 2 linguri de ulei
– 1/4 ceasca de vodca
– 1/2 ceasca de supa de pui Maggi
– 2 linguri de suc proaspat de lamaie
– 1 lingura de jeleu de fructe
– rosii (precum zmeura, fructe de padure etc.)
– 3 linguri de smantana grasa
– 1/2 ceasca de ceapa verde, tocata
Pune sare si piper dupa gust peste cotlete si apoi presara tarhon peste carne, incercand sa-l distribui egal pe toate bucatile. Da cotletele prin faina (si nu uita sa scuturi apoi excesul de faina de pe ele). Toarna uleiul intr-o tigaie si incinge-l la foc mediu spre mare, apoi adauga cotletele, tinandu-le la foc cam 2 minute pe fiecare parte.
Muta cotletele pe o farfurie incalzita si indeparteaza grasimea din tigaie. Apoi deglazureaza tigaia cu vodca (nu uita ca ai promis sa tii tigaia departe de flacara!) si, dupa ce ai curatat-o bine de tot (iar vodca nu mai e asa fierbinte), pune tigaia inapoi pe aragaz si lasa-o sa scada, pana cand lichidul s-a evaporat aproape complet.
Apoi adauga supa de pui si sucul de lamaie si fierbe pana cand amestecul devine siropos (cam 3-5 minute) amestecand in permanenta pentru a dizolva bine sedimentele si a omogeniza. Adauga jeleul si mai lasa pe foc un minut, sau pana cand acesta s-a topit si omogenizat. Apoi adauga smantana si incalzeste iar (fara sa dea in clocot) amestecand tot timpul, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna sosul peste cotlete si decoreaza cu ceapa verde tocata marunt.