Ingrediente: – 8 cartofi mici – 1 lingura ulei de masline – 200 g de costita – 150 ml de smantana fermentata – 4 cepe verzi, taiate felii subtiri – 200 g ton din conserva, strecurat – 3 linguri de maioneza – 200 g boabe de porumb dulce din conserva, strecurat Preparare: 1. Incalziti cuptorul
Ingrediente: – mazare Preparare: Fierbe mazarea, apoi paseaz-o in blender sau cu furculita. Trece-o apoi printr-o sita rara pentru a scapa de cojile nedorite. Poti adauga apa in care a fiert pentru a o mai subtia..
Ingrediente: – legume diverse Preparare: Foloseste legume foarte proaspete din piata. Curata-le si taie-le bucati mici. Fierbe-le fara sare, apoi paseaza-le. Incepe cu legumele clasice: cartofi, morcovi, praz (acesta din urma in cantitate mica, deoarece copiilor nu le place prea mult gustul). Cand bebelusul se va obisnui cu gustul (intr-o luna, doua) vei putea sa
Ingrediente: – avocado – lapte – cereale (optional) Preparare: Decojeste fructul si scoate miezul cu ajutorul unei furculite. Pune-l in blender si amesteca pana se obtine o pasta. Adauga lapte sau apa pentru a o subtia. Optional, se mai pot adauga si cereale..
Ingrediente: – 350 g faina – coaja rasa de la o lamaie – un varf de sare – 220 g unt topit – 150 zahar brun – 3 oua – praf de copt „stins” cu zeama de lamaie – doua banane coapte Pentru umplutura: – doua – trei banane Pentru glazura: – o banana –
Ingrediente: – 600 g carne tocata – o legatura de patrunjel – doua oua – o lingura de mustar – doi morcovi rasi – o ceapa tocata – doua felii de paine faramitate – o lingura de unt – ulei de floarea-soarelui Pentru decorare: – mustar – felii de ardei gras rosu si galben –
Ingrediente: – un kilogram si jumatate de rosii coapte – zarzavat pentru supa (doi morcovi, un pastarnac, o telina, doi cartofi, o ceapa) – doua- trei linguri de orez – unt, sare – verdeata (patrunjel); – trei linguri de smantana (pentru décor) Preparare: Rosiile se pun sa fiarba cu putina apa. In alta cratita se
Ingrediente: – 8 oua fierte tari, apoi taiate in doua si scos galbenusul – frunzele de la o legatura de ceapa verde, tocate marunt – o ceasca de de smantana – doua rosii mici, taiate cubulete – trei linguri de mustar dulce – un praf de sare – 8 felii de somon fumé, taiate in
Ingrediente: – 4 felii de paine feliata gen toast (alba sau neagra) – branzica de casa – 2 rosii mici (cherry) – un castravete – cateva ridichi rosii – praf de boia dulce – ardei gras rosu – ceapa verde, salata verde – sare Preparare: Feliile de paine se pun in toaster si se prajesc.
Ingrediente: – 150 g morcovi – 150 g struguri de masa (sau alte fructe) – 2 linguri suc de lamaie – zahar – 3 linguri de apa l ulei Preparare: Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Strugurii sau alte fructe alese pentru salata se spala si se taie in felii. Se amesteca impreuna
Ingrediente: – 85 g miez de paine neagra – 800 g carne tocata de vita – 1 ou – 1 lingura de ketchup – 2 lingurite de sos Worcestershire cimbru – oregano, piper, sare, ulei dovlecei Preparare: 1. Miezul de paine se inmoaie in apa rece si apoi se stoarce. Se amesteca cu carnea tocata,
Ingrediente: 2 cani de faina 200 g margarina 150 g zahar 200 g caise 100 g gem de caise 1-2 linguri de pesmet 150 ml apa rece zahar vanilat, zahar pudra Preparare: 1. Se pregateste aluatul din faina, margarina, 100 g zahar si apa. Framanta-l bine si da-l la rece 30 minute, acoperit cu o
Ingrediente: – 60 g cuburi de soia – 250 ml supa de pui – 450 g carne de pui – 400 g cartofi – 2 cepe – 1 gulie – 1 morcov – 1 lingura de boia dulce – 6 linguri de ketchup ulei – cimbru, sare, piper Preparare: 1. Se portioneaza carnea de pui
Ingrediente: – 250 g spanac – 20 g unt – 2 linguri de faina – 1 l supa de legume – 1 lingura de condiment universal – 200 ml smantana – 2 oua sare – piper Preparare: 1. Infierbanta untul intr-o craticioara si, cand este topit, adauga faina. Amesteca bine, ca sa nu se formeze
Ingrediente: – 250 g ciuperci proaspete – 1 broccoli – 150 g varza de Bruxelles – 1 legatura de ridichi – 1 conopida murata – 2 cepe rosii – 200 g pastrama – 1 morcov – sare – piper ulei de masline, – otet Preparare: 1. Conopida se desface in buchetele si se lasa la
Ingrediente: – paine – ceapa rosie – ulei de masline – castraveti – sunca cascaval – rosii – condimente Preparare: Painea se taie felii, se unge cu ulei de masline si, optional, cu usturoi. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt si apoi se pun pe felia de paine. Se adauga si o
Ingrediente: – 250 g margarina – 250 g faina – 250 g branza de vaci – sare – ulei de masline – cascaval – bacon – ardei gras – cabanos – masline – sunca Preparare: Se amesteca 250 g margarina cu 250 g branza de vaci. Cand amestecul este omogen, se adauga, in ploaie, 250
Ingrediente: – pachet de paste – 1 ceapa potrivita – 4 rosii intregi – 200 ml suc de rosii (din cutie) – 200 g cascaval – busuioc (de preferat proaspat) – ulei de masline – un catel de usturoi – 1 lingurita de zahar Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de
Ingrediente: pachet de tortellini 200 g salam uscat 200 g sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde sare, ulei Preparare: Tortellini sunt foarte indicate pentru aceste frigarui, dar trebuie fierte mai inainte in apa putin sarata, in care ai adaugat si o lingura de ulei. Cand s-au fiert, se scot si se
Ingrediente: – cartofi – salata rucola – macrou marinat – ceapa rosie – mustar ulei de masline Preparare: Cartofii se fierb in coaja si apoi se curata si se feliaza (nu foarte fin). Ceapa rosie se curata de coaja si se taie rondele subtiri. Se amesteca toti cartofii cu frunzele de rucola, bucatile de peste