– 600 g carne tocata
– o legatura de patrunjel
– doua oua
– o lingura de mustar
– doi morcovi rasi
– o ceapa tocata
– doua felii de paine faramitate
– o lingura de unt
– ulei de floarea-soarelui
Pentru decorare:
– mustar
– felii de ardei gras rosu si galben
– boabe de piper
Se calesc un pic in apa si unt morcovii si ceapa, apoi se amesteca impreuna cu carnea tocata, patrunjelul, painea faramitata, mustarul si ouale. Se fac bulgarasi mici si se pun intr-o tigaie la prajit, pana ce devin maronii.
Dupa ce s-au racit, chiftelutele se „transforma' in mici crabi, astfel: se pun picioruse din felii subtiri de ardei grasi, se fac ochisori din mustar si din doua boabe de piper si gurite din bucatele de ardei rosu.
Pont: Atunci cand gatesti chiftelute, sarmale sau ardei umpluti pentru cel mic, nu cumpara carne gata tocata, din comert. De obicei este foarte sarata si condimentata. Cumpara carne macra si toac-o tu, pentru a putea avea controlul asupra a ceea ce-i dai copilului tau sa manance!.