– pachet de paste
– 1 ceapa potrivita
– 4 rosii intregi
– 200 ml suc de rosii (din cutie)
– 200 g cascaval
– busuioc (de preferat proaspat)
– ulei de masline
– un catel de usturoi
– 1 lingurita de zahar
Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Cand s-a aurit si a inceput sa-si lase aroma, se adauga in tigaie sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade un pic. Se adauga apoi rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, cu tot cu zeama lasata de ele. Se mai da un clocot, apoi se adauga busuiocul tocat, sare, piper si o lingurita de zahar.
Cand s-a format un sos mai gros, se adauga usturoiul taiat marunt si se mai lasa doua minute. Intre timp, se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Se scug si se servesc cu sosul de rosii si cu cascaval ras presarat deasupra..