Ingrediente: – 1 kilogram mere – cereale (optional) Preparare: Decojeste merele si taie-le felii. Pune-le intr-un vas, pune apa cat sa le acopere si fierbe-le pana se inmoaie. Paseaza apoi merele cu furculita sau cu blenderul pana obtii o pasta. Daca vrei sa fie mai moale, il poti subtia cu apa in care ai fiert
Ingrediente: – 1 kilogram pere – lapte (optional) Preparare: Decojeste para si tai-o felii. Paseaz-o cu furculita sau in blender pana obtii o pasta omogena. Perele au un continut bogat de apa, deci in mod normal nu ar mai trebui sa adaugi lichid suplimentar. Daca insa vrei sa fie mai subtire, adauga lapte sau apa.
Ingrediente: – 1/4 cana de fulgi de orez pasati – 1 cana apa Preparare: Fierbe apa, dupa care adauga fulgii de orez pasati, amestecand incontinuu. Amestecul obtinut se mai lasa la foc mic timp de 10 minute. Dupa ce stingi focul, poti adauga lapte sau fructe. Se serveste cald.
Ingrediente: Pentru 24 de tarte: – 500 g aluat de tarta – faina, pentru pudrat – 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dul-ceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50
Ingrediente: Pentru 24 de tarte: – 500 g aluat de tarta – faina, pentru pudrat – 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dulceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50
Ingrediente: – 2 linguri de ulei – 2 cepe tocate – 1 catel de usturoi – 3 bucati piept de pui – 1 ardei gras rosu – 225 g broccoli – 250 g fasole verde – 3 linguri unt de arahide – 1 lingura sos de soia – 60 ml apa Preparare: Intr-un vas neaderent,
Ingrediente: – 2 linguri ulei – 1 legatura de ceapa verde, tocata – 200 g orez cu bobul rotund (pentru rizoto) – 2 catei de usturoi – 450 ml concentrat vegetal – 4 linguri piureu de rosii – 350 g ton din conserva – 100 g boabe de mazare – 100 g fasole verde Preparare:
Ingrediente: – 3 linguri ulei – 350 g carne de vita tocata – 1 ceapa tocata – 1 catel de usturoi – 200 g rosii in suc – 400 g fasole alba din conserva – 75 g mazare – porumb dulce – 1/4 ardei rosu (tocat) – chipsuri tortilla Preparare: Intr-un vas neaderent, incinge uleiul
Ingrediente: – 1 dovlecel – 1 ardei rosu – 200 g creveti – orez – mazare – porumb dulce din conserva – unt Preparare: Pune 8 frigarui din lemn la inmuiat in apa rece timp de 30 minute. Apoi infige pe ele dovlecelul (taiat in doua si apoi felii), ardeiul rosu (taiat felii) si crevetii
Ingrediente: – 3 linguri ulei – 3 bucati piept de pui – 2 cepe rosii tocate – 1 ardei rosu si 1 ardei galben – sare – boia dulce – oregano – nucsoara Preparare: Intr-un vas neaderent, incinge uleiul si adauga pieptul de pui, dezosat si fara pielite, taiat fasii subtiri, ceapa, si ardeii, taiati
Ingrediente: – 1 dovlecel – 150 g ciuperci – 250 g rosii – ulei de masline – 350 g paste – sos pentru spaghete – parmezan Preparare: Intr-o tava, asaza dovlecelul, taiat felii, ciupercile, taiate felii, si rosiile taiate in doua. Stropeste cu ulei de masline si da 20 de minute la cuptorul preincalzit la
Ingrediente: – 4 blaturi de pizza – sos de rosii – busuioc, cimbru – cascaval – legume (la alegere) Preparare: Incalzeste blaturile de pizza la gratar timp de 2 minute. Unge fiecare blat cu 1 lingura sos de rosii, presara 1 lingurita busuioc uscat, cimbru tocat si 1 lingura cascaval razuit. Asaza deasupra legumele preferate
Ingrediente: – 250 g de zmeura – 4 linguri de iaurt – 3 linguri de zahar pudra – sucul de la 1 portocala Preparare: Pentru o bautura cremoasa: puneti ingredientele intr-un blender si amestecati-le pana se obtine o bautura compacta. Strecurati-o, turnati-o in forme si lasa-ti-o la frigider in timpul noptii.
Ingrediente: – 500 g felii de mango din compot, cu sirop – 3 linguri de iaurt – 1-2 linguri de zahar pudra Preparare: Pentru o bautura cremoasa: puneti ingredientele intr-un blender si amestecati-le pana se obtine o bautura compacta. Strecurati-o, turnati-o in forme si lasa-ti-o la frigider in timpul noptii.
Ingrediente: – 1 x 135 g pachet de gelatina de lamaie verde sau de zmeura – 250 g de fructe (struguri, afine, zmeura) – 200 ml de frisca – bombonele Preparare: 1. Taiati gelatina cubulete si pune-ti-le apoi intr-o cana. Turnati 300 ml de apa fiarta si amestecati pana se dizolva. Adaugati apa rece (600
Ingrediente: – 175 g unt – 175 g zahar tos – 3 oua de casa – 175 g faina cu praf de copt – ½ lingurita praf de copt – 1 lingurita esenta de vanilie – 500 g glazura fondanta care poate fi rulata – 4 linguri gem de caise – 250 g glazura colorata
Ingrediente: – 2 linguri de ulei – 6 bucati piept de pui,taiate fasii -2-3 lingurite de condiment pentru carne de pui – 1 ardei rosu, feliat – 1 ardei galben, feliat – 2 avocado – 1 lingura de maioneza – sucul de la o lamaie – clatite – tortilla de faina, taiata sferturi – 1
Ingrediente: – 400 g diverse paste (fusili, penne) – 1 lingura ulei de masline – 160 g de sunca la pachet, taiata bucati – 4 linguri de maioneza – 1 ardei rosu, taiat bucati – 1 ardei galben, taiat bucati – 100 g mazare, fiarta – sucul de la1/2 lamaie – 2 linguri de busuioc,