Cum sa faci o buburuza – jucarie

Cu ajutorul unei andrele, fa gauri in fiecare dintre aceste puncte. Pe o piesa separata de hartie fa cu compasul niste cercuri de 12 cm si 10 cm in diametru, si apoi foloseste-le pentru a stabili unde vin bulinele pe aripi. Marcheaza cu linie punctata cercurile de pe aripi, respectiv jumatatea de cerc care se continua de pe o aripa pe alta.

Nu uita sa lucrezi in oglinda. Transfera cercurile pe panza alba si respectiv cea neagra, apoi decupeaza cercurile necesare pentru buline. Pozitioneaza piesele una langa alta, montand intai fata si apoi spatele. Se cos la punct fix bulinele, folosind o cusatura tip punct in urma acului.

Gura se poate broda cu un fir rosu, cu punct de lantisor, folosind un capat de fir mulineu. La final, se pun cele doua fete spate in spate si se cos pe dos, de-a lungul marginii lasate pentru tiv.

Se lasa un spatiu suficient de lung pe o parte, se intoarce pe fata si apoi se introduce umplutura (buretele, daca e sub forma de cub, se decupeaza rudimentar, conform formei dorite) si apoi se coase cu punct ascuns marginea ramasa.

Bila pentru nas se imbraca cu fetru negru astfel: se taie un cerc de panza de doua ori mai mare decat diametrul bilei, se insaileaza pe margini, se introduce bila si apoi se strange firul si se innoada. Se monteaza la punct fix, apoi se cos si ochii. Cu fir negru se brodeaza, cu punct de ramurica, linia de pe spate, care desparte optic aripile.

Tipar redus
Tiparul este reprodus pe hartie cu patratele ca sa te ajute sa-l maresti. Daca n-ai hartie cu patrate cu latura de 5 cm, fa-ti singura, pe o coala mare, linii verticale si orizontale din 5 in 5 cm, apoi reprodu cat poti de bine desenele alaturate.

Gura buburuzei se poate desena si cu un marker special, pentru panza (se gaseste in magazinele de arte plastice.)

Paianjenii de jucarie din aceasta pagina pot fi realizati cu materiale extrem de putine: sunt de ajuns cateva resturi de stofa, de preferat din material reiat sau ceva mai pufos, niste elastic, sarmulite si cativa „ochisori.

Asa ca de ce nu l-ai tine pe copilul tau langa tine, ca sa vada cum anume lucrezi jucariile? La o adica, ii poti antrena indemanarea si starni interesul pentru lucru manual dandu-i si lui cate ceva de facut: de pilda, sa deseneze cercurile cu un compas sau sa lipeasca ochisorii insectelor cu un adeziv.

(Ai grija, totusi, sa nu-si lipeasca si degetele, daca folosesti un adeziv mai puternic!) Oricum, gandeste-te ca o astfel de activitate desfasurata impreuna, macar o seara pe saptamana, este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a stabili o relatie mai apropiata.

Foto: Octav Nitu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Creativ
Buton