Strugurii
Cele mai iubite fructe din aceasta perioada sunt, fara indoiala, strugurii. Recunoscuti pentru efectele de revigorare si vitaminizare a organismului, cat si pentru efectele lor diuretice si depurative, strugurii reprezinta un desert delicios pentru orice masa.
Actiune farmacologica: energic muscular si nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent si decongestionant hepatic, racoritor, colagog, diuretic, laxativ, antiputrid, reduce cantitatea de colesterol din sange, elimina acidul uric in exces, ajuta in cazul cancerului.
Se pot folosi in urmatoarele afectiuni:
afectiunile inimii (controleaza nivelul colesterolului si il impiedica sa se depuna pe artere), afectiuni pulmonare, afectiuni traheale, afectiuni renale, afectiuni vezicale, afectiuni hepatice, artrite, anemie, angina, astenie, azotemie, bronsita, calculoze, cancer (antitumoral), congestia ficatului, congestia splinei, convalescenta, demineralizare, dermatoze, dispepsii, eczeme, edeme, enterita, dermatoze, febra, furunculoze, guta, hemoptizii, hemoroizi, hipertensiune, intoxicatii cronice mercuriale si saturnale, litiaze, nefrite, obezitate, pletora, retentie urinara, reumatism, sarcina, senectute, stomatite, surmenaj, sporturi de rezistenta, stari acute, temperamente biloase si sangvine, tuberculoza pulmonara, tulburari digestive.
Castanele comestibile pot fi consumate coapte sau piure. Ele sunt un antiseptic pentru tubul digestiv, antianemic, energetic, remineralizant, tonic nervos si muscular. Continutul in sulf este mic, insa datorita faptului ca au sulf ajuta la dezinfectie si la refacerea oaselor, mai ales ca au in componenta si fosfor care ajuta la osificare.
Citește continuarea articolului aici
foto Shutterstock