Ingrediente: 3 dovlecei mai tineri, sare, 300 g maioneza, 100 ml smantana, marar, patrunjel Preparare: Dupa ce s-au curatat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime si li se scoate mijlocul cu semintele. Jumatatile se fierb 15-20 minute in apa clocotita, putin sarata, fara sa se inmoaie prea mult. Se varsa in strecuratoare,
Ingrediente: 5 rosii mari coapte 4 castaveti 2 ardei 2 felii paine fara coaja, uscate o ceapa 2 catei usturoi ulei de masline extravirgin sare, piper otet Preparare: Rosiile si castravetii se curata de coaja si impreuna cu ardeiul, ceapa, usturoiul se amesteca bine cu mixerul. Painea inmuiata in prealabil in apa se adauga si
Ingrediente: 3 oua 3 linguri de faina 3 linguri de zahar un varf de sare hartie de copt Preparare: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare cu un varf de sare, apoi pui pe rand cele 3 linguri de zahar, apoi cele 3 galbenusuri si la urma cu o spaluta de lemn incorporezi si
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 telina mai mica 2-3 cartofi 1 ou sare, ulei Preparare: Se realizeaza o maioneza din cartofi:se fierb cartofii, se curata, se dau prin razatoarea mica, se amesteca apoi cu un ou intreg si se freaca cu ulei pana se obtine o maioneza mai tare; daca e prea moale se poate
Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 felie cascaval, 1 felie castravete, cateva bobe de mazare oparita si racita, o jumatate piept de pui, pesmet , o lingura faina Preparare: Se fac niste crochete din piept de pui tocat amestecat cu putin cascaval si ardei gras rosu tocat marunt marunt si cu un ou batut bine
Ingrediente: o ceapa, un morcov, telina, sare, 250 grame linte, bulion, ulei, menta (poate fi si din plicuri de ceai) Preparare: Ceapa se taie marunt, morcovul si telina se da prin razatoare si se pune totul la foc. Lintea se spala in trei ape, apoi se adauga si ea in oala ,la fiert. Se lasa
Ingrediente: 10 kg macese, 12 kg zahar, o lamaie, 30 ml otet 35 l apa Preparare: Macesele bine coapte se spala. Se trec prin masina de tocat carne si se aduna cu mana, formandu-se in chiftelute lunguiete. Zaharul se dizolva pe foc in 10 l de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau
Ingrediente: 1/2 kg miez de pepene galben, 1/2 lamaie, un pahar zahar tos, 1 1/2 pahar apa, 1 1/2 pahar sifon, o lingura lichior, zahar vanilat, 4 spirale coaja de lamaie Preparare: Intr-un vas emailat se pune apa si zahar si se aseaza pe foc. Se fierbe 3-4 minute, ca sa rezulte un sirop subtire.
Ingrediente: ficatei de pasare 500g ciuprerci 500g 2 cepe sos de rosii 1 pahar vin alb Preparare: Se caleste ceapa, se adauga ficateii si ciupercutele, se completeaza cu apa, se lasa la fiert, dupa care se adauga sucul de rosii, iar aproape de sfarsit se adauga un pahar de vin alb. Se adauga sare dupa
Ingrediente: Aluat: 250 g faina 125 g unt 1/2 lingurita sare 100 ml apa rece Umplutura : 750 g caise 100 g zahar pesmet sau alune macinate Crema: 2-3 buc oua 2-3 linguri zahar 150 ml smantana dulce sau 100 ml lapte 1 plic budinca vanilie sau amidon Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Amesteca
Ingrediente: 700 g fileuri de peste 2 morcovi 1 praz 100 g ciuperci 100 ml vin alb 50 ml Vermut 150 ml smantana coaja rasa de lamaie sare piper Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Spala morcovii si prazul, curata si taie in julien fin (fasii subtiri) si pune-le in tigaie. Curata ciupercile, taie-le felii
Ingrediente: 300 g capsune 100 g zahar 1 pachetel zahar vanilat 1 pachetel sau 1 foaie de gelatina 200 g frisca 100 ml apa 100 ml vin rosu Preparare: Curata capsunele si amesteca-le cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron, lasa-le sa stea circa 30 minute. Paseaza-le apoi cu mixerul vertical. Pune vinul si apa
Ingrediente: pastravi 1 kg, morcovi 100 g, ceapa 150 g , otet 40 ml, sare Preparare: In vasul special pentru peste se fierb morcovii si ceapa in apa cu sare si doua linguri de otet. Se curata pastravii, se asaza pe gratarul vasului si se cufunda gratarul in apa. Se lasa sa fiarba 8 min.
Ingrediente: ciuperci 500g, ulei 100 ml, otet 50 ml, o legatura marar, sare si piper dupa gust Preparare: Ciupercile curatate si spalate bine se inabusa in putina apa cu sare circa 10-15 minute. Cand s-au racit, se taie felii sau cuburi, se pun intr-un vas si se adauga verdeata taiata marunt, ulei, otet, sare si
Ingrediente: 150 g caise uscate; 2 mere decojite si fara miez; apa Preparare: Pune caisele intr-o cratita si acopera-le cu apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Adauga apa daca amestecul seaca. Adauga marul taiat bucatele. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Ia amestecul de pe foc si acopera-l
Ingrediente: Pentru 8 portii: 1 kg carne de pui * 1 cutie ciuperci 1 l smantana 4-5 catei usturoi sare, piper, foi de dafin 25g unt (ulei) 1 lingura faina Preparare: Se condimenteaza bine carnea de pui cu sare, piper impreuna cu cateii de usturoi taiati in bucati si foile de dafin. Dupa ce se
Ingrediente: 1 cub de zahar 4 picaturi bitter 30 ml coniac Champagne brut, pentru completare Preparare: Intr-un recipient, pune cubul de zahar si imbiba-l cu bitter. Adauga coniac si completeaza cu Champagne si fructe.
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 3 linguri sos pesto proaspat, de casa 1 lamaie, taiata sferturi 1 foaie de dafin 1 capatana de usturoi (taie cateii de usturoi pe jumatate) 300 g rosii-cireasa Preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Apoi sterge puiul cu hartie absorbanta atat in interior, cat si in exterior. Desprinde
Ingrediente: 6 vinete potrivite 500 gr carne tocata vita 1 ceapa, 2 ardei, 4 rosii, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, bulion Preparare: Se taie vanata pe lung, in doua si se scobeste, dupa care se prajeste in ulei incins. Se vor tine in uleiul incins pana capata o culoare usor maronie. Miezul poate fi
Ingrediente: 6 oua, 6 felii groase de parizer, 3 linguri ulei, sare, piper Preparare: Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cand este incins se asaza feliile de parizer una langa alta. La caldura pielita se strange, iar feliile de parizer capata aspectul unui cosulet. In fiecare cosulet, astfel obtinut, se sparge cate un ou,