Ingrediente: cartofi 1 kg, carne de vita 500 g, morcovi 300 g, castraveti in otet 300 g, mazare verde (conserva) 350 g, gogosari in otet 300 g, ulei 300 g, 2 oua, lamaie 100 g, mustar 40 g, piper, sare Preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul
Ingrediente: branza telemea de oi 200 g, unt 150 g, smantana 100 g, masline 100 g Preparare: Se fierb maslinele timp de 45 min., se lasa in apa cateva ore, se scot samburii si se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu branza telemea. Se adauga untul si smantana si se amesteca bine, pana
Ingrediente: crema de vanilie 500 g, lapte 250 ml, zahar 400 g, cafea 500 ml Preparare: Se prepara 500 ml de cafea tare, se adauga zaharul, se amesteca pana se dizolva si se pune la racit. Dupa ce s-a racit se adauga crema de vanilie, laptele fiert si racit. Compozitia se amesteca, se toarna intr-un
Ingrediente: 3 oua, 250 g zahar, un plic zahar vanilat, faina cat cuprinde, scortisoara dupa gust Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul. Se opresc 2-3 linguri de albus. Se adauga galbenusurile, scortisoara si faina, dupa care se framanta pana rezulta un aluat nu prea tare. Se
Ingrediente: ciuperci 500 g, branza telemea 200g, foietaj 300g, ulei 100 ml, piper macinat si sare dupa gust Preparare: Ciupercile se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au racit se amesteca cu branza rasa si piperul macinat pana se
Ingrediente: 6 oua, zahar pudra 250 g, caise 500 g, faina 75 g, unt 25 g Preparare: Galbenusurile se amesteca cu 150 g zahar, pana ce zaharul se dizolva. Se adauga caisele trecute prin sita. Albusurile se bat bine, se amesteca cu restul de zahar si se bat in continuare, pana ce albusurile se intaresc.
Ingrediente: zahar pudra 50 g, 2 oua, coaja rasa de la o lamiae, zeama de la doua lamai, frisca Preparare: Frecam zaharul cu galbenusurile pana se fac spuma, apoi adaugam zeama de lamaie, coaja rasa si batem mai departe. Aceasta compozitie o punem sa fiarba la bain-marie. Cand s-a ingrosat, o turnam in pahare, numai
Ingrediente: antricot de vaca 750 g, ulei 100 ml, ceapa 100 g, 1 legatura tarhon, unt 75 g, otet 50 ml, zahar 10 g, piper, sare Preparare: Antricotul se taie felii lungi, care se bat bine cu un ciocanul de snitele, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe
Ingrediente: 2 cani fasole fiarta, o legatura ceapa verde, o cana de orez cu bob lung fiert, 200 g parizer vegetal, un avocado, 1-2 linguri suc de lamaie, 200 g iaurt slab, sare, 2-3 linguri ulei, un ou Preparare: Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Parizerul se taie cubulete. Se formeaza un sos
Ingrediente: zahar 160 g, lapte 160 ml, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, frisca batuta 500 g. Preparare: Se amesteca zaharul, laptele si ouale, se fierbe compozitia, amestecandu-se tot timpul, se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia peste frisca
Ingrediente: miere 250 g, zahar pudra 100 g, ulei 75 ml, 4 oua, lamaie 100 g, nuci 200 g, faina 400 g, scortisoara macinata, 1 plic praf de copt, unt 25 g Preparare: Se bat albusurile spuma impreuna cu 80 g zahar, se adauga pe rand mierea, uleiul, nuca macinata, coaja rasa de lamaie, scortisoara,
Ingrediente: 6 radacini de hrean, 4 oua tari, un pahar de smantana, boia de ardei dulce, piper, sare, verdeata Preparare: Se curata si se spala hreanul si impreuna cu ouale se da prin razatoare. Se amesteca bine cu smantana, boiaua, sarea si piperul. Se presara cu verdeata tocata.
Ingrediente: 300 g zahar, 6 oua, 300 g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie rasa Preparare: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si coaja de lamaie rasa, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu hartie, se pune compozitia intr-un cornet si se
Ingrediente: 200 g pesmet alb 10 oua 750 g zmeura 250 g zahar 100 g unt 1/2 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat Preparare: Galbenusurile se amesteca cu 75 g unt, zahar, zahar vanilat si praf de copt. Se adauga albusurile batute bine, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit zmeura. Se toarna compozitia
Ingrediente: 240 g faina, 200 g zahar, 12 oua, gem de fructe Preparare: Galbenusurile se freaca cu 80 g zahar, iar albusurile se bat cu 120 g zahar. Dupa ce s-au batut bine, se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga succesiv faina, amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia la grosimea
Ingrediente: 1 foaie de placinta 1 morcov 1 ceapa mica 4 felii de sunca de praga 1 ardei rosii 1 cub de unt 2 felii mozzarela Preparare: Se taie feii subtiri morcovul, ardeiul rosu, ceapa si sunca de praga, se amesteca toate, se calesc putin in tigaia incinsa cu un strop de unt ca se
Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua o legatura ceapa verde cu fir subtire, pentru aluat 1kg faina 4 oua 300 ml lapte 50 ml ulei 50 g drojdie sare Pentru umplutura: 1 kg varza dulce 200 g ceapa ulei sare piper Preparare: Intr-un vas se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, se adauga
Ingrediente: 1 kg stavrid fara cap, 50 g morcovi, 1 radacina patrunjel sau pastranac, 25 g telina, o ceapa, 60 g unt, 100 ml ulei, 4 oua, 200 g faina, 2 200 g unt, 2 foi de dafin, 1 lamaie, 300 ml supa de peste, piper macinat si sare dupa gust Preparare: Se decongeleaza pestele,
Ingrediente: 250 g ciocolata de casa 1 plic de zahar vanilat 150 g unt 3 oua 150 g zahar 60 g faina sare Preparare: Intr-o cratita, topiti ciocolata impreuna cu untul. Intre timp, bateti ouale spuma impreuna cu zaharul adaugati faina, zaharul vanilat si ciocolata topita. Puneti amestecul la cuptor, intr-o forma speciala la 180
Ingrediente: 180 g faina, 180 g amidon, 300 g zahar, 6 oua, 300 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 100 g lamaie, 1 kg caise Preparare: Se amesteca untul cu 200 g zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, praful de copt