300 g capsune
100 g zahar
1 pachetel zahar vanilat
1 pachetel sau 1 foaie de gelatina
200 g frisca
100 ml apa
100 ml vin rosu
Curata capsunele si amesteca-le cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron, lasa-le sa stea circa 30 minute. Paseaza-le apoi cu mixerul vertical. Pune vinul si apa la incalzit, in care dizolvi apoi gelatina. Lasa-le sa se raceasca. Gelatina dizolvata se adauga la capsune .
Bate frisca si adaug-o la masa de capsune. Aceasta se portioneaza in cupe adecvate si se pune la frigider pentru 3-4 ore, ca sa se solidifice. Decoreaza fiecare cu cate o capsuna. Poti proceda si astfel: lasa masa de capsune in castron si introdu-o la frigider pentru a se solidifica. Din aceasta, decupezi apoi, cu ajutorul a doua linguri, bule ca niste galuste, pe care le dispui pe farfurii de desert si le decorezi dupa preferinta.