Ingrediente: 10 oua 500 g margarina 100 g cacao 500 g zahar 50 g ciocolata 125 ml apa 1 lingura faina 2 linguri pesmet fin 2 plicuri zahar vanilat esenta de rom Preparare: Se pun la fiert zaharul, cacao si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit. In compozitia
Prajitura de post cu cacao si gem este unul din deserturile care ma duc cu gandul la copilarie. Imi amintesc si acum cum, atunci cand mama pregatea prajitura de post cu cacao si gem, venea un miros de vis din bucatarie. Ingrediente: Pentru blat: 5 linguri gem (de orice fel) 2 cani zahar 2 lingurite
Ingrediente: o ceasca de faina, 3 oua, un pahar cu lapte, un praf de sare, doua lingurite de zahar, doua lingurite de unt, doua lingurite de rom, o lingura de unt topit pentru uns tigaia, zahar pudra Preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparge un ou intreg si
Ingrediente: 4 oua 90 g zahar o lingurita faina 1 l lapte un baton de vanilie coaja de lamaie Preparare: Se taie batonul de vanilie in lung dupa care se pune in laptele cald timp de 15 minute ca sa se patrunda aroma. Inainte de a se folosi puteti strecura laptele de bobitele de vanilie
Ingrediente: Ingrediente pentru 3 foi: 1 ou, 1 praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingurita zeama lamaie, faina cat cuprinde, hartie de copt pentru tava Pentru umplutura: 200 g gem, 100 g nuca prajita si macinata fin, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 ml
Ingrediente: 2 cesti afine 1 lingura faina 1/2 ceasca miere 2 linguri suc de lamaie 1 1/2 cesti faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 ceasca miere 2 oua 1/4 ceasca lapte 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita esenta de vanilie 6 linguri unt topit
Ingrediente: 1 l lapte 3-4 oua 2 linguri faina 150-200g zahar 3-4 plicuri zahar vanilat Preparare: Se amesteca intr-un castron galbenusurile cu zaharul (din care ati oprit 2-3 linguri), cu faina, zaharul vanilat, timp de 5 minute. Laptele cu zaharul pus deoparte se pune pe foc, la fiert. Intre timp se bat spuma albusurile, iar
Ingrediente: 400 g mere 150g unt 250g zahar 2 oua 250 g faina 1,5 lingurita bicarbonat stins 2 lingurite scortisoara 100g nuci taiate sau stafide. Preparare: Merele curatate le puneti 15 min. la fiert si faceti din ele un sos, bateti untul cu zaharul, adaugati ouale batute, sosul de mere si celelalte ingrediente. Turnati compozitia
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 1 pliculet praf copt, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat , 100 g pesmet , 25g unt , scortisoara macinata , nucsoara. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul ouale cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste
Ingrediente: 200 g branza de vaci 1 ou 2 linguri de gris 2 linguri zahar 2-3 linguri de pesmet Preparare: Amesteci toate ingredientele. Pui intr-o oala apa cu sare la fiert. Pui compozitia cu lingurita in apa care fierbe. Papanasii sunt gata cand s-au ridicat deasupra. Sa nu ii fierbi cand focul este prea puternic,
Ingrediente: 400 g faina, 150 g margarina, un pahar de lapte, 50 g drojdie, 3 lingurite zahar, o lingurita rasa de sare Umplutura: 200 g branza, un ou, o lingura de smantana, sare, vanilie si zahar dupa gust Preparare: Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune margarina. Se framanta.
Ingrediente: Aluat: faina 1 kg, unt 600 g, zahar tos 250 g, 6 oua, gem de capsuni 100 g, 2 plicuri praf de copt Umplutura: mac 1 kg, pesmet 300 g, zahar tos 400 g, coaja de lamaie rasa 100 g, lapte 500 ml, 1 plic zahar vanilat, Blatul superior: 8 oua, zahar tos 300
Ingrediente: foi de placinta sau foi pentru strudel, 500 g zahar, 500 g miere , 100 g nuci, 500 g unt 250 g, pesmet alb 50 g , 2 plicuri zahar vanilat Preparare: Foile de placinta sau foile pentru strudel se taie in bucati de marimea tavii de baclava. Tavile de baclava traditionale au pereti
Ingrediente: 1 kg gutui, 200 g zahar, 600 ml apa, lamaie Preparare: Se iau gutui bine coapte, se curata de coaja si de samburi si se taie in felii. Se fierb in apa cu zeama de lamaie pana se inmoaie. Se scurg si se tin apoi in sirop cald, timp de 3 ore. Se scot,
Ingrediente: Blatul: faina 280 g, unt 210 g, zahar 110 g, nuci 110 g, 1 plic zahar vanilat Crema: zahar 500 g, mere 500 g, nuci 140 g, fructe confiate 140 g Preparare: Din componentele date se face un aluat care se imparte in patru, se intind foi rotunde care se asaza in forme de
Ingrediente: faina 280 g, unt 210 g, nuci 100 g, zahar tos 70 g, 1 plic zahar vanilat, zahar pudra 150 g Preparare: Din faina, unt, nucile macinate si zaharul tos se faace o coca din care se formeaza, intre palme, cornulete mici, care se asaza in tavi si se coc la un foc moale.
Ingrediente: Blat: 240 g zahar pudra 240 g unt 6 oua 240 g faina 2 linguri cacao 1/2 pachet praf de copt Crema: 100 g unt 60 g zahar pudra o lingura esenta rom o lingura cacao 1 pachet zahar vanilat Pentru ornat: nuca de cocos rasa 1 -2 linguri de zeama de lamaie 150
Ingrediente: branza de vaci 600 g, faina 200 g, zahar tos 75 g, 6 oua, lapte 75 ml, drojdie de bere 20 g, zahar pudra 100 g, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ulei 150 ml, sare Preparare: Branza de vaci se trece printr-o sita, se amesteca cu faina, galbenusurile, coaja de lamaie,
Ingrediente: Aluatul: lapte 250 ml, ulei 100 ml, faina 125 g, 4 oua, 2 linguri zahar, sare Crema: lapte 500 ml, zahar 150 g, 2 pliculete zahar vanilat, faina 50 g, 4 galbenusuri, unt 25 g Glazura: unt 50 g, 3 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 3 linguri apa Preparare: Aluatul: Se fierbe laptele
Ingrediente: un pachet margarina, 1/2 kg zahar, o ceasca de lapte, 4 linguri cacao, 4 oua, un praf de copt stins cu lamaie, 9 linguri de faina Preparare: Intr-un vas se topesc la foc margarina, laptele, zaharul, cacaoa. Se separa din aceasta compozitie 15 linguri. Restul de compozitie se lasa la racit. Dupa ce s-a